Презентация до уроку з теми Програмне забезпечення для створення й відтворення комп’ютерних презентацій

Про матеріал
Цілі: · навчальна: познайомити з програмним забезпеченням для створення й відтворення комп’ютерних презентацій та частковим функціоналом; · розвивальна: розвивати логічне мислення; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки; · виховна: виховувати інформаційну культуру учнів, уважність, акуратність, дисциплінованість. Тип уроку: · засвоєння нових знань; формування вмінь і навичок;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Програмне забезпечення для створення й відтворення комп’ютерних презентацій

Номер слайду 2

{327 F97 BB-C833-4 FB7-BDE5-3 F7075034690}Повторення раніше вивченого матеріалу1.     Які технічні засоби використовувались у вас на заняттях?2.     Які мультимедійні пристрої ви знаєте?3.     Які засоби для ілюстрації розповіді про екскурсію ви б використали? Як  би ви назвали цей захід?4.     Яка структура вікна Microsoft Office Word 2007?5.     Що таке файл? Що таке тип (формат) файлу? Які формати текстових і  графічних файлів ви знаєте?

Номер слайду 3

Доволі часто виникає потреба у  представленні чого-небудь нового:  ідей, проектів, продукції, товару тощо. Захід, на якому відбувається таке представлення, отримав назву  презентація (англ. presentation – представлення).

Номер слайду 4

Технічний прогрес зумовив появу нових засобів для проведення презентацій – діапроекторів і графопроекторів (кодоскопів)Для розробки та друку діапозитивів і плівок для графопроекторів з початку 1980-х років почали використовувати комп’ютерні програми – спочатку текстові редактори, а потім і спеціальні програми. Ці документи стали називати комп’ютерними презентаціями, а програми для створення таких документів – системами опрацювання презентацій. Прикладні програми, призначені для створення комп’ютерних презентацій, називаються системами опрацювання презентацій, або редакторами презентацій.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Формат файлу презентації може мати декілька варіантів:1. pptx – вказує, що презентація розроблена за допомогою нових графічних ефектів програмного забезпечення від версій 2007 та вище.2. ppt - вказує, що презентація розроблена за допомогою старих графічних ефектів програмного забезпечення версії 97-2003.3. pptm – говорить нам про те, що в середині презентації міститься макрос (група команд, яка виконується автоматично).4. pot або .potx – таке розширення має шаблон презентації. З шаблонами та заготовками презентацій ми будемо знайомитись пізніше.

Номер слайду 6

Усі презентації можна поділити на 2 типа: Слайдові – де користувач сам регулює показ презентацій. Потокові – презентація демонструється в автоматичному режимі.

Номер слайду 7

Редактор презентацій - програма, призначена для створення комп'ютерних презентацій, їх опрацювання, збереження та перегляду. Комп'ютерна презентація - набір слайдів, підготовлених з використанням інформаційних технологій і призначених для демонстрації текстових, графічних, відео-, звукових даних з певної теми, найчастіше під час усного виступу. Слайд презентації – це окрема екранна сторінка, що може містити текстові, графічні, відео- та звукові об’єкти, гіперпосилання. Прикладами редакторів презентацій є програми Microsoft Office Power. Point, Libre. Office Impress, Google Презентації.

Номер слайду 8

Основними об'єктами комп'ютерних презентацій є слайди. Слайди можуть містити такі об'єкти:

Номер слайду 9

Заголовок слайду. Текстові об'єкти. Фонове зображення слайду. Графічний об'єкт

Номер слайду 10

Властивості слайдів:макетнаявність фонового зображенняпорядковий номерколір тла (фону)

Номер слайду 11

Макет - схема розміщення текстових, графічних та інших об'єктів на слайді. Приклади макетів в Microsoft Power. Point

Номер слайду 12

{327 F97 BB-C833-4 FB7-BDE5-3 F7075034690}Бесіда за питаннями1.     Що таке презентація?2.     Які друковані та технічні засоби використовували раніше під час проведення презентацій?3.     Які засоби для проведення презентації використовують зараз?4.     Що таке комп’ютерна презентація?5.     Як називаються програми для створення комп’ютерних презентацій? До якого виду програм вони відносяться?6.     Які види комп’ютерних презентацій ви знаєте? Поясніть, у чому між ними відмінність

pptx
Додано
28 січня 2023
Переглядів
1210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку