Презентація до уроку з української літератури у 7 класі "Олександр Гаврош. «Неймовірні пригоди Івана Сили».Морально-етична проблематика твору"

Про матеріал
Презентація до уроку з української літератури в 7 "Олександр Гаврош. «Неймовірні пригоди Івана Сили». Морально-етична проблематика твору".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Морально-етична проблематика повісті “Неймовірні пригоди Івана Сили”

Номер слайду 2

Незалежно від того, чекають від тебе добра чи не чекають – твори добро. Незалежно від того, помітять твоє добро чи не помітять – твори добро. Незалежно від того, приймають твоє добро чи відкидають – твори добро. Незалежно від того, чим будуть платить тобі за добро: добром чи злом – твори добро. Твори добро і ні у кого не питай дозволу, бо ніхто не може бути володарем твого добра. Шалва Амонашвілі

Номер слайду 3

Працюємо зі словником. Проблематика – це коло проблем, охоплених авторським інтересом, питань, поставлених у творі. Види проблем художнього твору:- соціальні;- морально-етичні;- філософські;- екологічні;- загальнолюдські.

Номер слайду 4

Проблематика повісті: Доброта і ненависть;Людська гідність;Чесність, порядність й нещирість, брехня;Користолюбство й підступність;Справжня дружба та кохання;Вірність та відданість;Проблема вибору людини;Підлабузництво та лицемірство;Марнославство;Справжні та фальшиві цінності;Проблема свободи людини;Помста, заздрість;Людське щастя.

Номер слайду 5

Характеристика героїв повісті  {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Ім’я героя. ХарактеристикаІван Силанаївний, але напрочуд сильний, добрий та справжній у почуттях і вчинках. Вуйко Микульцярозважливий. Міха Голийсправжній «фаховий» злодюжка, вірний друг. Фіксазлощасний агент. Миколайчикнедолугий капітан. Бенцикслідчий. Аделія Бухенбахвласниця мандрівного цирку, користолюбна. Пандорськийімпозантний імпресаріо. Мілкакрасуня, щира. Пінязлостивий та заздрісний карлик

Номер слайду 6

Три богатирі родом з українських земель

Номер слайду 7

Дмитро Халаджі

Номер слайду 8

Піддубний Іван

Номер слайду 9

Вірастюк Василь

Номер слайду 10

Віталій і Володимир Клички

Номер слайду 11

Олександр Усик

Номер слайду 12

Домашнє завдання (на вибір)Придумати свою історію з головним героєм – Іваном Силою. Скласти кросенс на тему «Українські силачі».

pptx
Додано
20 листопада 2022
Переглядів
6830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку