Презентація до уроку з української мови 3-й клас "Розрізнення синонімів, спільнокореневих слів та форм того самого слова"

Про матеріал
Урок сприятиме узагальненню знань учнів з теми «Будова слова». Використано ігри і цікаві вправи для закріплення вміння розрізняти синоніми, спільнокореневі слова та форми того самого слова. Збагачуватиме словниковий запас учнів. Розвиватиме вміння аналізувати, робити висновки, розвивати мовлення, мислення, увагу; вміння співпрацювати в парі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета *Формувати в учнів вміння розрізняти синоніми, спільнокореневі слова та форми того самого слова; * Розвивати вміння зіставляти, аналізувати, узагальнювати; *Виховувати товариські почуття, бажання працювати разом, допомагати один одному.

Номер слайду 3

Вступна частина 1. Нервово-психологічна підготовка а) привітання Доброго ранку! Доброго дня! -Говорите ви, і говорю я. Сьогодні у нас незвичайний урок. Сьогодні ми зробимо ще один крок В країну відому, в країну чудову. Що нас так чекає й збагачує мову. Тож сядьте рівненько, будьте уважні, Гарно працюйте, будьте старанні.

Номер слайду 4

б)Мовленнєва вправа Не просто слухати, а чути. Не просто дивитись, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно й швидко працювати й звуки вірно промовляти.

Номер слайду 5

2.Сьогодні на уроці ми: перевіримо домашнє завдання; виконаємо хвилинку красивого письма; попрацюємо з підручником; проведемо хвилинку відпочинку; попрацюємо в парах; пограємо в гру; підведемо підсумок уроку.

Номер слайду 6

3. Нервово-дидактична підготовка Розслабляючі вправи для шийного та плечевого поясу. Вправа “Мікрофон”

Номер слайду 7

Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 8

??? Чи можна слова кожного рядка назвати спільнокореневими? 1.Сум, журба, смуток, печаль. 2. Сумний, сум, сумно, сумувати, засумувати. 3.Сум, суму, сумом.

Номер слайду 9

Вправа “Очікування” Цей урок навчить мене…

Номер слайду 10

Ознаки спільнокореневих слів: 1.Спільна частина – корінь 2. Спільне в значенні

Номер слайду 11

Основна частина Загадка Пальчикова розминка Хвилинка красивого письма

Номер слайду 12

Робота з підручником

Номер слайду 13

Перевіримо правильність виконання вправи Зима, зимовій, взимку. Зима, зиму.

Номер слайду 14

Фізхвилинка

Номер слайду 15

Робота в парах Правила роботи в парах Прислухайтеся до думки товариша. Допомагайте один одному. Не розмовляйте разом. Працюйте так, щоб не заважали іншим групам. Повне взаєморозуміння - важлива умова успішної роботи.

Номер слайду 16

Гра “Листопад” Більше й більше листя з кленів Облітає з кожним днем. По траві іще зеленій Листопад по парку йде.

Номер слайду 17

Підсумки уроку. Рефлексія “Мозковий штурм” Що таке корінь? Які слова називають спільнокореневими? Як утворюються форми слова? Що таке синоніми? Які ваші враження від уроку? Що на вашу думку вдалося найкраще? Чи отримали від уроку очікуваного результату? Для чого нам потрібні ці знання?

Номер слайду 18

Прочитайте послання В* сь*г*дн* м*л*дц*!

ppt
Додано
28 червня 2019
Переглядів
1619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку