Презентація до уроку за темою "Техногенні аварії на промислових підприємствах. Викиди хлору та аміаку."

Про матеріал

Дана презентація розроблена для інтегрованого уроку з екології, хімії, інформатики та основ здоров'я на тему «Надзвичайні ситуації техногенного характеру». Використовується на етапі вивчення нового матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Надзвичайні ситуації техногенного характеру Чемерис Наталія Володимирівна Краматорська ЗОШ № 15

Номер слайду 2

Техногенні надзвичайні ситуації Аварії на промислових об'єктах Біологічно-небезпечні; Радіаційно-небезпечні; Хімічно-небезпечні; Пожежонебезпечні; Вибухонебезпечні; аварії на шахтах. В Україні діє понад 1,5 тис. пожежо- і вибухонебезпечних об'єктів, на яких сконцентровано близько 13 млн. тонн твердих і рідких небезпечних речовин.

Номер слайду 3

Захист населення і території Загальні поняття та характеристика хімічної небезпеки на території України Хімічні небезпечні речовини – це такі отруйні речовини або сполуки, які за певної кількості, що перебільшує гранично припустимі величини концентрації, проявляють шкідливу дію на людей, тварин, рослини і викликають у них ураження різного ступеня важкості. Об’єкти господарства, на яких використовуються НХР, є потенційними джерелами техногенної небезпеки – це так звані хімічно-небезпечні об’єкти (ХНО). Хімічно небезпечний об’єкт (ХНО) – промисловий об’єкт (підприємство або його структурні підрозділи), на якому знаходяться в обігу (виробляються, переробляються, завантажуються або розвантажуються, використовуються у виробництві, розміщуються або складуються постійно або тимчасово, знищуються тощо) одне або декілька СДОР, під час аварій або зруйнування яких можуть статись техногенні небезпеки з масовим ураженням людей, навколишнього середовища сильно діючими отруйними речовинами.

Номер слайду 4

   Просте розповсюдження (розлив) Хімічна реакція Вибух Шляхи розповсюдження

Номер слайду 5

Небезпечні об'єкти Краматорська НС ІІІ-го підйому КП “Компанія “Вода донбасу “ – Хабаровська, 40 - хлор ЗАТ “Краматорський МПЗ” – Транспортна, 2 - аміак ТОВ “Урожай” – Маяковського, 1 - аміак ТОВ “Термопром-автоматика” – Маяковського, 2 - аміак

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

ppt
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
18 квітня 2018
Переглядів
1423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку