Презентація "Техногенні катастрофи в Україні"

Про матеріал

Дана презентація містить матеріали про найбільші техногенні катастрофи на території України. Цю презентацію можуть використовувати як вчителі екології, основ здоров'я, хімії на уроках, так і класні керівники на виховних годинах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОГЕННІ КАТАСТРОФИ В УКРАЇНІ

Номер слайду 2

Техногенна катастрофа — катастрофа з тяжкими наслідками для навколишнього середовища і людини, викликана частковим або повним виходом з ладу або руйнуванням технічних засобів.

Номер слайду 3

Аварія на об’єктах ЖКГ в Алчевську22 січня 2006 року системи опалення в місті практично повністю заморозилися. Внаслідок помилки комунальних служб, воду з труб не злили, через що замерзаюча вода їх розірвала. В результаті опалювальне обладнання в більшості алчевських будинків було заморожено і порепалося. Близько 60 тисяч мешканців міста опалювали своє житло індивідуальними електричними обігрівачами. Через кілька днів каналізаційні системи також заморозилися, через відсутність теплої водопровідної води.

Номер слайду 4

Вибухи в Новобогданівці19 серпня 2006 року жителі села Новобогданівка Запорізької області здригнулися від вибухів, які пролунали на складах 275-ї бази зберігання артилерійських боєприпасів. Вогонь охопив площу близько 3 га. З Новобогданівки терміновоевакуювали 1,5 тис. осіб. Пожежу погасили лише через 3 доби.

Номер слайду 5

Розлив фосфору на Львівщині17 липня 2007 року біля села Ожидів у Львівській області перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором, що слідували із Казахстану до Польщі. Частина з них загорілися, отруйні пари стали поширюватися на багато кілометрів. До лікарні через отруєння парами фосфору потрапили понад 160 місцевих жителів, непоправної шкоди завдано природі. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було залучено 450 осіб особового складу та 80 одиниць техніки

Номер слайду 6

Вибух газу в Дніпропетровську13 жовтня 2007 року в житловому будинку в Дніпропетровську стався вибух газу. Будинок був частково зруйнований, загинули 23 людини. Потерпілими в результаті аварії визнані 430 осіб. Прокуратура вважає, що причиною вибуху стало порушення правил техніки безпекиспівробітниками місцевого підприємства - АТ "Дніпрогаз".

Номер слайду 7

Пожежа на станції зі зберігання отрутохімікатів у Криму17 жовтня 2009 року сталася пожежа на станції зі зберігання отрутохімікатів «Отрадноє», Джанкойський р-н (Крим). В результаті пожежі згоріло близько 160 тонн отрутохімікатів. Площа пожежі склала близько 600 квадратних метрів. З 60-70 років на станції лежать пестициди, у складі яких був магній. За однією з версій, саме він став причиною самозагорання отрутохімікатів.

Номер слайду 8

Пожежа на Вуглегірській ТЕС29 березня 2013 року у м. Світлодарськ (Дебальцеве) на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК "Центренерго" на другому блоці сталося загоряння обладнання, яке перетирає вугілля в пил. В результаті пожежі загинула одна людина. До лікарні потрапило 8 людей. Повністю знищено 4 енергоблоки. Вуглегірська ТЕС, яка налічувала майже 3 тис. співробітників, була повністю зупинена.

Номер слайду 9

Аварія на Горлівському "Стиролі"6 серпня 2013 року на заводі ПАТ «Концерн Стирол» на міжцеховому аміачному колекторі сталася розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку діаметром 150 мм і робочим тиском 12 атмосфер, і стався викид газу аміаку, а над заводом з'явилась біла хмара, яка швидко поширювалась. Унаслідок аварії шестеро осіб загинуло та 26 постраждало. На той час аварія стала наймасштабнішою на підприємствах хімічної промисловості України за роки незалежності.

Номер слайду 10

Пожежа на нафтобазі у Василькові8 червня 2015 року Васильківському районі Київської області, в селі Крячки сталася пожежа, а пізніше вибух на нафтобазі БРСМ. Вогонь охопив вісім із сімнадцяти резервуаров із паливом. Унаслідок пожежі загинули 4 осіб, 12 постраждали. Вітер відносив хмару отруйного диму в бік від Києва. її було помітно за десятки кілометрів. До ліквідації пожежі було залучено близько 300 рятувальників та 45 одиниць техніки

Номер слайду 11

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!Дякую за увагу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гресько Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 квітня 2018
Переглядів
9098
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку