Презентація до уроку за темою "Тваринний світ Південної Америки".

Про матеріал
Матеріал до уроку з природознавства. Сьогодні в школі головним залишається зміст навчання, учні повинні мати здатність сприймати нову інформацію, аналізувати й досліджувати, формувати власну думку. Перегляд слайдів сприятиме формуванню навичок і вмінь, створенню атмосфери співпраці. Дозволить змістовніше та цікавіше розкрити тему уроку і сприятиме кращому запам'ятанню теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тваринний світ Південної Америки

Номер слайду 2

Водний світ річки Амазонки. У водах Амазонки водяться:найбільший удав – анаконда;електричний вугор; літаюча риба;крокодили , які водяться у річках;хижі риби піраньї.

Номер слайду 3

Риба агасіца; річкова акула; дискуси різнокольорові; шпорцева качка, яка живе у водоймах Амазонки.

Номер слайду 4

Тварини тропічного лісу. Він включає в себе велику кількість рідкісних і прекрасних видів тварин. Господарем лісу вважається небезпечний хижак – ягуар. Із хижаків, крім ягуара, зустрічається пума.

Номер слайду 5

Лінивці – малорухомі тварини , проводять велику частину часу у висячому положенні на деревах, харчуються листям і пагонами. По деревах лінивці лазять упевнено, а на землю опускаються рідко. Мавпа ревун, що одержала свою назву за здатність видавати далеко чутні лементи. Карликова ігрунка - невеликого розміру. Самі маленькі з них досягають у довжину не більш 15 — 16 см, кінцівки їх з пазурами допомагають їм утримуватися на стовбурах дерев.Із ссавців- кажани. Багато тварин живе на деревах у лісі, таких, як:

Номер слайду 6

На деревах панує царство павуків і зміїв, комах,різноманітних жаб. ( Жаби пофарбовані в яскраві кольори, включаючи золотистий, червоний, зелений, синій і жовтий, що захищають їх від хижаків.)

Номер слайду 7

У лісі є тисячі видів комах. Трапляються метелики з розмахом крил до 30 см.

Номер слайду 8

Птахи екваторіального лісу. Тільки тут можна зустріти крихітних птахів колібрі та великих туканів. Тукан. Колібрі

Номер слайду 9

Найбільш типові  з папуг - Ара (сині, жовті, зелені, червоні) яскраво пофарбовані папуги. Гоацин. Чапля сонячна

Номер слайду 10

Хижі птахи. Гарпія- величезні хижі птахи, що полюють на мо­лодих оленів, мавп і лінивців.                                                                                      Гриф - розміри грифів можуть досягати 85 см, а вага доходить до 4,5 кг Розмах їх крил досягає близько 2 м. Білоголовий орлан-вважаються довгоживучими птахами. В умовах дикої природи його вік становить до 30 років

Номер слайду 11

Тваринний світ савани Дані тваринидобре пристосовані до життя в суворих умовах. Свині – пекарі - комфортно почувають себе як у дощових лісах, так і в пустелях.. Тапір-свиноподібні травоїдні ссавці. Мурахоїди – це найстаріші ссавці які знайдені в Південній. Америці./В саванах, лісах і на ріллях водяться броненосці — тварини, з міцним кістковим панциром. При наближенні небезпеки вони зариваються в землю.

Номер слайду 12

Хижаки савани. З хижаків сімейства собачих -Гривистий вовк. На крайньому півдні материка живе Магелланова лисиця. Ягуар- найбільший вид кішок , третій в світі за величиною після лева і тигра. Кішка пампа - міцна, активна, рухлива тварина.

Номер слайду 13

Тварини степів. Пампасовий олень - живе переважно на відкритих і сухих галявинах малонаселених місць Гуанако - невибагливі тварини, що здатні проживати у самих різних місцях. Їх можна зустріти як на рівнинах, так і в горах на висоті 5 000 м. Страус нанду великий птах, не літає, проте на бігу розвиває швидкість до 60 км/год. Зазвичай тримається групами по 5— 30 птахів. Нутрії- широко розповсюджені на берегах водойм

Номер слайду 14

ПустеліПрирода пустель бідна. Із тварин найбільше ящірок. Слух у ящірки дуже тонкий: слабенький шурхіт повзучої комахи вже привертає її увагу. Змії -підступні і дуже проворні істоти. Користуються отрутою не тільки для полювання, щоб вбити свою жертву, але і в цілях самооборони. Черепахи - здебільшого активні вранці. Харчують комахами,молюсками, дрібними рептиліями, пташенятами, рослинами та фруктами.

Номер слайду 15

Тварини Анд. Очковий ведмідь – рослиноїдний. Харчуються ці ведмеді листям, травою, плодами і кореневищами. Кондор – господар Анд, найбільший з хижих птахів. Шиншила-селяться переважно на скелях, там, де для них є готові укриття — скельні розколини. Альпака - входить до родини верблюдових,використовуються місцевим населенням для отримання вовни .

Номер слайду 16

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
21921
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку