Презентація до уроку зарубіжної літератури для 5-го класу на тему: "Ідея радості життя й відкриття світу у романі Е.Портер "Полліанна""

Про матеріал

Дана презентація на тему: "Ідея радості життя й відкриття світу у романі Е.Портер "Полліанна"" допоможе:

- визначити вплив героїні твору на жителів містечка;

- допомогти зрозуміти особливості образу маленької мужньої дівчинки;

- навчитися грати в гру «Радість»;

- довести, що можна знайти щось радісне у всьому і бути щасливим.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Девіз уроку:«Радій життю!»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема. Ідея радості життя й відкриття світу у романі Е. Портер «Полліанна»

Номер слайду 4

Епіграф уроку. Я ніколи не вважала, що необхідно заперечувати існування труднощів, страждань і зла. Я тільки думала, що набагато краще йти назустріч невідомому бадьоро й радісно. Е. Портер

Номер слайду 5

Мета уроку:визначити вплив героїні твору на жителів містечка;допомогти зрозуміти особливості образу маленької мужньої дівчинки;навчитися грати в гру «Радість»;довести, що можна знайти щось радісне у всьому і бути щасливим.

Номер слайду 6

Що для вас означає радість?

Номер слайду 7

- Радість - це коли душа перестає просити те, чого у неї немає, і починає радіти тому, що є. - Треба завжди бути радісним. Якщо радість закінчується, шукай, в чому помилився.  

Номер слайду 8

Гронування: Міс Поліанна Вітьєр  Одинадцять років. Дитина сестри міс Поллі (опікунка) Ім'я Поліанна – мати назвала її на честь двох своїх сестер Поллі та Анни. Джон Вітьєр – батько Поліанни був пастирем маленької місіонерської церкви. Мати – Дженні, наперекір родині побралася з священиком і подалася з ним на південь як дружина міссіонера.

Номер слайду 9

Портрет Полліанни Світле волосся, бавовняна сукенка в червону клітинку і брилик. Худорлява дівчинка з двома грубенькими світло-жовтими косами, що звисали на спині. Миле веснянкувате личко.

Номер слайду 10

«…Полліанна якусь мить стояла нерухомо, … . Потім її очі перемістилися на голі стіни, підлогу й вікна.»

Номер слайду 11

Суть гри «Просто радіти» Потрібно знаходити привід для радощів у всьому без винятку.І що тобі важче, то більше радіти треба.

Номер слайду 12

Кого Полліанна залучила до «гри у радість»?1. Ненсі.2. Місіс Сноу.3. Джона Пендлтона. 4. Хлопчика Джиммі.5. Лікаря Чилтона.6. Священика Пола Форда.7. Тітку Поллі.

Номер слайду 13

Проблемне запитання: Яка роль Полліанни в житті мешканців Бендісвіля?

Номер слайду 14

Вибірковий диктант Обери риси характеру, властиві ПолліанніДобра, мовчазна, щира, хитра, балакуча, заздрісна, відкрита, обережна, люб'язна, сердита, чемна, турботлива, жадібна, смілива.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Виразне читання уривка із роману «Полліанна»Міс Поллі рішучим голосом сказала: Усе місто грає в твою гру, і всі його мешканці стали щасливішими – усе завдяки одній маленькій дівчинці, яка розповіла про гру й навчила грати в неї. Полліанна радісно заплескала в долоні.– Я така рада, – вигукнула вона. Раптом її обличчя осяяла щаслива усмішка. – А знаєте, тітонько Поллі, тепер я й справді можу дечому радіти. Я рада, що мої ноги раніше могли ходити, інакше я просто не змогла б усе це зробити!

Номер слайду 17

Епіграф уроку. Я ніколи не вважала, що необхідно заперечувати існування труднощів, страждань і зла. Я тільки думала, що набагато краще йти назустріч невідомому бадьоро й радісно. Е. Портер

Номер слайду 18

Полліанна мене навчила …

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Підготуватися до уроку контролю знань, намалювати ілюстрацію до роману «Полліанна»

Номер слайду 20

«Радійте життю і несіть радість іншим!»

pptx
Додано
8 лютого 2018
Переглядів
4049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку