Презентація до уроку зарубіжної літератури на тему "Есхіл. "Прометей закутий (аналіз твору)""

Про матеріал

Дана презентація містить допоміжні матервали для роботи на уроці, що допоможе вчителю зробити матеріал більш наочним та цікавим, а учням краще засвоїти виучуваний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Есхіл«Прометей закутий»

Номер слайду 2

Есхіл, якого ще називають «батьком трагедії», народився в передмісті Афін та походив з аристократичного роду. Брав участь у війні греків із Персією, воював у битвах при Марафоні, Платеях, на острові Саламіні. Саме участь у війні з персами найбільше цінував Есхіл у своєму житті, підкресливши це у власній епітафії, в якій — ні слова про його літературну діяльність: «Мужність його пам’ятають гаї Марафону і плем’я Довговолосих мідян, що в битві пізнали його»

Номер слайду 3

Найвизначніший твір«Прометей закутий» — найвідоміший твір Есхіла. У першій сцені трагедії зображено покарання Прометея. Виконавці волі Зевса — Влада і Сила — приводять його у Скіфію, де Гефест приковує його до скелі. Зевс Герфест

Номер слайду 4

Прометей закутий

Номер слайду 5

Аналіз. Автор: Есхіл. Літературний рід: драма Жанр: трагедія. Тема: змалювання протистояння титана Прометея та Зевса. Ідея: засудження тиранії та самодержавства, уславлення самопожертви та сили духу у боротьбі з деспотичною владою. Головні герої: Влада й Сила — слуги Зевсові. Гефест — бог-коваль. Прометей — титан. Океан — титан. Хор Океанід — дочок Океанових. Іо — діва-телиця, дочка Інахова. Гермес — вісник Зевсів.

Номер слайду 6

Особливості трагедії Есхіла «Прометей закутий«:1)переосмислення міфічного образу; 2)монументальність образу титана; 3)причина конфлікту: непримиренність поглядів двох визначних осіб — Прометея та Зевса; прийом трагічної іронії; 4)трагічний фінал. Художні засоби:епітети,алегорії

Номер слайду 7

Що Прометей зробив для людей?

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Дякую! Стисло, для першого уроку з теми!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Овсянникова Оксана Іванівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література (підручник для ЗНЗ з поглибленим вивченням філології) 8 клас (Богосвятська А.-М. І., Ковальова Л.Л.)
Додано
18 липня 2018
Переглядів
14225
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку