Презентація до уроку зарубіжної літератури на тему "Федір Тютчев (Життя і творчість)"

Про матеріал

Презентація розрахована на учнів 7 класу і містить допоміжний матеріал для глибшого засвоєння ними виучуваної теми. сприятиме формуванню в них естетичного смаку, виховуватиме повагу до культури інших народів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Федір Тютчев(1803-1873)

Номер слайду 2

Життя і творчість Федір Іванович Тютчев народився 23 листопада у маєтку Овстуг Орловської губернії в стародворянській сім’ї. Дитячі роки минули саме тут, юнацькі роки пов’язані з Москвою. Майбутній поет отримав домашню освіту під керівництвом поета-перекладача С. Раїча, який познайомив Тютчева з поезією, схвально поставився до перших спроб свого учня. У 12 років він уже успішно перекладав Горація.

Номер слайду 3

У 1819 році майбутній поет почав навчання на словесному відділенні Московського університету і відразу взяв активну участь у його літературному житті. Закінчивши університет у 1821 році зі ступенем кандидата словесних наук, на початку 1822 року Ф. Тютчев почав службу в Державній колегії закордонних справ. Через декілька місяців був призначений чиновником Російської дипломатичної місії в Мюнхені (Німеччина).

Номер слайду 4

На чужині Ф. Тютчев провів двадцять два роки. Потоваришував з Г. Гейне. У 1829 – 1830 роках у журналі Раїча «Галатея» були надруковані вірші Ф. Тютчева.

Номер слайду 5

У 1837 році Ф. Тютчев був призначений першим секретарем Російської місії в Турині (Італія). У 1844 році Ф. Тютчев переїхав з сім’єю до Росії. У 1854 році вийшла перша збірка віршів. 15 липня 1873 р. у Царському Селі Ф. Тютчев помер.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Презентація Ф. Тютчевавчителя. Борівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Станкевич Людмили Вадимівни

pptx
Додано
19 липня 2018
Переглядів
4723
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку