Презентація до уроку зарубіжної літератури в 10 класі "Стендаль "Червоне і чорне". Історія створення та особливості роману".

Про матеріал
Представлений матеріал є презентацією у формі міні-конспекту. В ньому стисло розкривається історія створення роману Стендаля "Червоне і чорне", оригінальність твору як "роману одного героя", характеризується його головний конфлікт та риси реалізму в ньому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОМАН “ЧЕРВОНЕ І ЧОРНЕ”- ШИРОКА ПАНОРАМА ЖИТТЯ ФРАНЦІЇ ПЕРІОДУ РЕСТАВРАЦІЇ

Номер слайду 2

Мета уроку Ознайомитися з історією створення роману, визначити його місце в творчості письменника. Розвивати вміння встановлювати зв'язки між історичними подіями художнього твору. Виховувати активну життєву позицію, прагнення вдосконалювати світ.

Номер слайду 3

ПРАВДА, СУВОРА ПРАВДА! Дантон

Номер слайду 4

“Хроніка ХІХ століття” -1831 р. – поява у паризьких книгарнях роману “Червоне і чорне”; -незрозумілий підзаголовок; -туманна назва; -неоцінені соціальна спрямованість роману та неідеальні герої.

Номер слайду 5

Життя всієї Франції очима одного героя “Роман одного героя”, з яким пов’язаний розвиток сюжету Робоча назва “Жульєн Сорель” Геніальний вибір головного героя. Амбітний плебей кинув виклик кастовому суспільству: “Перед вами селянин, який повстав проти низькості свого стану”

Номер слайду 6

-Конфлікт Сореля – конфлікт епохи Реставрації. -В основі роману реальна подія, запозичена з газети “Судова хроніка” -життєвий факт філософськи осмислюється і стає “матеріалом мистецтва” -прийом градації (наростання, крок за кроком) -глибина проникнення в психологію усіх без винятку прошарків -це і називається панорамою (огляд)

Номер слайду 7

ВИЩЕ І ВИЩЕ (сходинками карєри) ВЕ'РЄР (провінційне містечко,поклоніння грошовому мішку) БЕЗАНСОН (ІНТРИГИ, ЗАЗДРОЩІ, ШПИГУНСТВО, ЖАДОБА ДО ЗБАГАЧЕННЯ) ПАРИЖ (ЛЮДЕЙ ЦІНУЮТЬ ЗА ПОХОДЖЕННЯ, ЗВЯЗКИ, МАТЕРІАЛЬНІ СТАТКИ)

Номер слайду 8

ВИСНОВОК В романі “Червоне і чорне” Стендаль виносить суворий вирок негативним явищам (кастовості, бездуховності, жадобі до збагачення, корупції і аморальності), які панували у французькому суспільстві доби Реставрації.

ppt
Додано
9 січня
Переглядів
499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку