Презентація до уроку зарубіжної літератури в 10 класі "Стендаль "Червоне і чорне". Жіночі образи роману.

Про матеріал
Поданий матеріал пропонується використовувати на одному з уроків характеристики образів роману Стендаля "Червоне і чорне". Особливість втілення теми кохання можна розглянути через аналіз афоризмів письменника. Порівнюючи жіночі образи, виявляємо їх вплив на формування особистості Жульєна Сореля, робимо висновок про життєдайну і руйнівну силу кохання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОМАН “ЧЕРВОНЕ І ЧОРНЕ”- ЖІНОЧІ ОБРАЗИ РОМАНУ

Номер слайду 2

Мета уроку З’ясувати втіленість теми кохання у романі. Розкрити його головні жіночі образи. Пробуджувати прагнення до щирих людських почуттів.

Номер слайду 3

У СВІТІ ПОЧУТТІВ Є ЛИШЕ ОДИН ЗАКОН – ЗРОБИТИ ЩАСЛИВИМ ТОГО, КОГО ЛЮБИШ. Стендаль

Номер слайду 4

Цитатна доріжка “Афоризми Стендаля” -Любов – чудова квітка, але потрібна відвага, щоб підійти і зірвати її на краю провалля. -Любов – чудова пристрасть, за яку платять тією самою монетою, яку вона сама карбує. -Про силу однієї пристрасті потрібно судити за іншою силою, якою заради неї пожертвували.

Номер слайду 5

Про силу однієї пристрасті можна судити за силою іншої, якою заради неї пожертвували. - Навіть суворість коханої жінки сповнена безкінечної чарівності. - У світі почуттів є лише один закон – зробити щасливим того, кого любиш.

Номер слайду 6

Пані де Реналь Дружина мера Вер’єра Віддається власним почуттям Для Жульєна – вона представниця багатіїв, а отже ВОРОГ ! “Тепер полюбити пані де Реналь для гордого серця Жульєна стало чимось зовсім немислимим”. Головне завдання – посміятися над чоловіком. Жульєн із людини цивілізації пертворюється на людину природи – стає самим собою.

Номер слайду 7

Матильда де Ламоль Донька шляхетного дворянина з прогресивними поглядами. Цінує ативну громадянську позицію Жульєна. Романтична, але розсудлива. Благородна, безкорислива, але визначає свою роль як головну! Спільна риса з Жульєном - честолюбство

Номер слайду 8

ВИСНОВОК Зображуючи стосунки Жульєна з жінками, Стендаль доводить, що кохання може бути не лише життєстверджуючим, а й руйнівним для особистості.

ppt
Додано
9 січня
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку