Презентація до виховної години "Мінна безпека"

Про матеріал
Презентація до виховної години "Мінна безпека" створена з метою познайомити дітей з інформацією про вибухонебезпечні предмети та небезпеку, яку від них можна очікувати; формувати систему знань про вибухонебезпечні предмети; виховувати почуття відповідальності та обережності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

24 лютого 2022 року на світанку росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму.

Номер слайду 3

«Русскій мір» залишив на нашій землі не тільки біль та страждання, а й неприємні та підступні «сюрпризи» у вигляді мін та вибухонебезпечних предметів. Щоб вберегти власне життя та життя своїх рідних потрібно бути ознайомленими з різними видами небезпек під чам воєнного стану в Україні. Адже, «Обізнаний — значить озброєний»

Номер слайду 4

Протипіхотна фугасна міна натискної дії ПФМ-1 (Пелюстка) Встановлюється виключно методом дистанційного мінування на ґрунт. Невеликі за розміром (біля 12 см) та практично непомітні в густій траві.

Номер слайду 5

Протипіхотна фугасна міна натискної дії «ПМН-2»Протипіхотні фугасні міни встановлюється на ґрунті чи під ґрунт/сніг (візуально не помітні). Спрацьовують від наступання на них ногою.

Номер слайду 6

Протипіхотна вистрибуюча осколкова міна кругового ураження «ОЗМ-72» (міна-жаба чи «злюка» – рос.)Міна спрацьовує, коли людина зачіпляється за дротову розтяжку. Вона вистрибує на висоту 90-110 см від поверхні землі, розривається та розкидає повз себе 2400 забійних елементів

Номер слайду 7

Боєприпас, що не вибухнув (НВБ) ⎯ вибухонебезпечний предмет, який був вистрілений, скинутий, запущений або випущений, проте не вибухнув через або несправність, або конструкцію, або з будь-якої іншої причини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Окремо потрібно виділити цей вид загроз, який помилково сприймає населення відносно безпечним, з яким начебто можна проводити певні маніпуляції. Унаслідок маніпуляцій із цими капсулями можна отримати дуже серйозні травми.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку