Презентація до виховної години на тему : "Великдень" у початковій школі

Про матеріал
Матеріал для виховної години присвяченої святу Великодня, використовувався для учнів 1-2 класу. Коли учні правильно розгадають кросворд, то зможуть прочитати назву свята. Коротко про основні символи Великодня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світле свято Великодня

Номер слайду 2

Кросворд. Свійська тварина, яка раніше за всіх встає. Цар звірів. Місце, де люди збирають гриби. Коли ми розпалюємо вогнище, то йде… . Дітки люблять слухати її перед сном. Цифра, яка йде після цифри дев’ять. Як називається пора року, що приходить після зими. Коли ми спимо, нам сниться… . Ніч і … .

Номер слайду 3

Великдень. Свято. Паска. Крашанка. Церква. Сім’я. Свічка

Номер слайду 4

Великдень - це свято Воскресіння Ісуса Христа, Воскресіння і пробудження до життя, після довгого зимового сну природи. З приходом весни повертаються із далеких країв птахи, зодягаються в зелень, квітнуть дерева; гаї перегукуються голосним пташиним співом.

Номер слайду 5

Паска- це ритуальний хліб, печуть паски тільки у чистий четвер. Не можна було у хаті, де печуть паски, гримати дверима, з хати щось позичати; треба слідкувати, щоб не було нікого чужого. Паска - це гордість господині. Вважалось, що вдала паска віщувала добро, щастя родині; невдала - якесь нещастя. Паска - це символ вічності людського життя.

Номер слайду 6

Другим Великоднем символом є писанка або крашанка. З давніх - давен яйця були символом сонця, весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. За легендою навіть сама мати Ісуса Христа Марія робила писанки, якими він грався. А одного разу, коли лихі люди намагалися закидати Ісуса Христа камінням, то вони перетворювалися на писанки.

Номер слайду 7

- Христос Воскрес!- Воістину Воскрес!

pptx
Додав(-ла)
Иванова Илона
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
19 вересня 2019
Переглядів
3490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку