Презентація створена до виховної години на тему "Я - громадянин України - європейської країни". У презентації подані матеріали про Україну та Європейський союз, гра "Блиц-турнір", гра «Вірю – не вірю» та інші.
Я – громадянин України – європейської країни. Ті держави здатні стати великими, у яких великі малі люди. О. Довженко ПЕШИЙ УРОК 2018/2019
Номер слайду 2
Україна – Європейська держава
Номер слайду 3
Україна – одна з найбільших держав Європимежує з сімома країнами Європи. Росія, Білорусія, Польща. Словаччина, Угорщина, Румунія, Молдова. Угода про партнерство та співробітництво з ЄС 1994 рік
Номер слайду 4
Бліц-турнір «Моя Україна
Номер слайду 5
«Вірю – не вірю»
Номер слайду 6
«І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь»─ Хто є автором цих відомих рядків? ─ Як ви розумієте цей вислів?
Номер слайду 7
ДовідкаЄвропейський Союз (ЄС) – European Union (EU) – це об’єднання країн Європи, які через створення спільного ринку, економічного та валютного союзу, а також шляхом реалізації спільної політики й діяльності мають на меті забезпечити безперервне економічне зростання, соціальний розвиток і згуртованість держав-членів. У наявний момент в межах Європейського Союзу об’єдналося 28 держав-членів з населенням близько 507 млн. чол. Столицею Європейського Союзу є Брюссель. На даний момент три країни мають статус кандидатів на вступ до ЄС: Македонія, Туреччина, Чорногорія.
Номер слайду 8
17 травня 2017 року Рада Європи ухвалила безвізовий режим для України
Номер слайду 9
Гра «Що? Де? Коли?»
Номер слайду 10
Гра «Найрозумніший»Бліц. Вправа «Страви європейських країн». «Кухні та їжа країн ЄС» «Ці неповторні твори»
Номер слайду 11
Словник: Бігос —тушкована капуста зі свининою, шинкою, корейкою, шпиком, ковбасою. Кнедлики — невеликі кульки з тіста, картоплі чи сиру. Без них немає чеської кухні. Бо є ідеальним доповненням до різних страв. Адже самі по собі кнедлики не вживаються. Паелью готують з рису, додаючи різні інгредієнти. Паелья може бути м’ясна чи рибна. Цепеліни зроблені з тертої картоплі і зазвичай наповнені м’ясом. Іноді як начинку використовують домашній сир або гриби.