Сценарій виступу агітбригади

Про матеріал
Сценарій виступу агітбригади з профорієнтації. (представлення професії бібліотекар)
Перегляд файлу

 Учень1 : Бібліотекарі ідуть

Учень 2: І факел знань в руках несуть

Учень 3: Потрібні всім цінить їх труд-

Учень 4: Без них всі книги пропадуть.

Учень 5 Пані та панове!

Учень 6 Леді і джентльмени!

Учень 1 Мадам і месьє!

Учень 2 Сеньйори і сеньйорити!

Учень 3.Дорогі товариші!

Учень 4.Сьогодні ми зібралися у цій святковій залі

Учень 5  Щоб заспівати

Учень6: Затанцювати

Учень 1 І про професію бібліотекар  вам розказати

Учень 2  Професія бібліотекар - незвичайна.

Усюди перші, завжди в гущі мас.

 

Учень3  Бібліотекар - слово символічне,

І в той же час і звичне і просте.

Учень4: Бібліотекар - у пітьмі промінчик

Дарує людям світло золоте.

Учень5  Але як же все починалося?

Учень 6: А було все так:

                                      (звучить мелодія)

 Учень 1:Спочатку не було нічого. І тоді Бог створив землю, небо, зірки, рослини та тварин. І все це за 6 днів. І весь 7 день він відпочивав. А на 8 день із залишків макулатури він створив бібліотекаря. А коли він створив бібліотекаря, то повісив йому плани на шию і поклав зарплату. І по зарплаті ми бачимо  як же йому не подобалося його творіння. І дав Бог заповіді: не вбий в гніві боржника свого, нагодуй духовною їжею нужденного. І вказав шлях тернистий та довгий…

 

Учень 2: Професія бібліотекаря, як і кожна інша, має свої позитивні та негативні сторони. Бібліотекар завжди допоможе читачеві зорієнтуватись у книжковому фонді, підбере потрібну літературу для підготовки до уроку, допоможе написати реферат чи порекомендує цікаву книгу, познайомить із літературними новинками.

Учень 3 А от читачі бувають різні.

Учень 4 Вашій увазі різні типи читачів.

 

Учень 5 (ударяє в гонг і оголошує). Читач перший, ідеальний!
Читач. (звертається до бібліотекаря). Добрий день,Тетяно Іванівно! Мені потрібна книга з віршами О. Пушкіна . Я знаю, де вона стоїть, можна я сам візьму з полиці?
Бібліотекар (до залу). Це справжній ідеальний читач. І привітався, і знає, як звати бібліотекаря, і автора та назву книги пам'ятає. Сам взяв її з полиці.
Учень (ударяє в гонг і оголошує). Читач другий, посередній!
Читач. Добрий день! Мені потрібен автор чи то Діггенс, чи то Діббенс. Не пам'ятаю. А от назву я точно знаю: «Домбі і син».
Бібліотекар. Враховуючи мій досвід роботи в шкільній бібліотеці, я здогадуюсь, що мова йде про книгу англійського письменника Чарльза Діккенса «Домбі і син». (Дає читачу книгу. Читач виходить).
Учень  (ударяє в гонг і оголошує). Читач третій, недосвідчений!
Читач (забігає до бібліотеки). А де тут? А хто тут? Ви бібліотекар? Мені треба така маленька, синенька книжечка. Усі наші брали! Давайте швиденько, бо я дуже поспішаю!

Ведучий: І все ж  таки бібліотекарі дуже терплячі люди.

Ведучий: А зараз для тих хто в майбутньому мріє стати бібліотекарем і для тих хто вже працює в бібілотеці ми розробили комплекс спеціальних фізичних вправ, які допоможуть вам з гордістю носити високе звання «Бібліотекар»

(мелодія “Ранкова гімнастика”)

Отже, починаємо!

Припустимо, до вас надійшов запит від читача. Ви йдете в підсобний фонд і шукаєте потрібну книгу. Якщо книга знаходиться на верхній полиці стелажа, вам необхідно зробити вправу "Тростинка"

Поставте ноги на ширину плечей, носками назовні. У цій позиції старанно і повільно підніміться навшпиньки, візьміть потрібну книгу і повільно опустіться.

Для доставки замовленої читачем книги зробіть вправу "Носіння ваги на голові". Покладіть книгу на голову і йдіть. Спину тримайте прямо, підборіддя підніміть. Для гостроти відчуттів закрийте очі руками.

Якщо ви вдало і без наслідків усе-таки добралися до кафедри видачі літератури, вам необхідно передати книгу читачу. Використовуйте для цього оригінальну вправу "Ластівка".

Руки з книгою витягнуті перед собою паралельно підлозі. Підніміть назад випрямлену в коліні нижню кінцівку і віддайте принесене замовнику.

Виконуючи кожен день такі вправи ви будете в гарній фізичній формі.

 

Учень: Бібліотекар-професія прекрасна,

Клопітка хоч та й важка,

Та за те гуманна ,добра

Де ще в світі є така ?

Учень: Він не  книгар. Не лікар, не аптекар, не інженер, не вчитель, не банкір... Він - більше: він  бібліотекар! Потрібен він - всьому наперекір.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
18 липня 2019
Переглядів
563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку