Презентація до виховної години "Професій різних є багато, школярикам про них слід знати"

Про матеріал
Розвивати пізнавальний інтерес учнів до світу про¬фесій; закріпити і збагатити знання учнів про різноманітні професії; виховувати ша¬нобливе ставлення до представників різних професій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Грем′яцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області Виховна година на тему: «Професій різних є багато, школярикам про них слід знати!» Підготувала вчителька початкових класів Бондаренко Ірина Григорівна

Номер слайду 2

Професій на світі багато є дуже, З них кожна потрібна, важлива з них кожна. Ким стати — вирішуй це сам, любий друже. Вже зараз над цим порозмислити можна.

Номер слайду 3

Тема: «Професій різних є багато, школярикам про них слід знати»

Номер слайду 4

ПРОФЕСІЯ???

Номер слайду 5

Професія — це основний рід занять, трудової діяльності людини.

Номер слайду 6

Потрібна людям праця пекаря, І будівельника, й аптекаря, І хлібороба, й піаніста, І вчителя, і машиніста, Що водить бистрі поїзди... А ким бажаєш стати ти?

Номер слайду 7

Гра “Відгадай”

Номер слайду 8

До цієї професії з повагою ставилися в усі часи. Мабуть, тому, що ця людина не просто високоосвічена, а насамперед та, хто вміє передати свої знання іншим, пояснити незрозуміле, знайти ключ до здібностей кожного учня.

Номер слайду 9

Учитель

Номер слайду 10

Це – водій вагонів електропотяга, пасажирського чи вантажного потяга, тепло-, електровоза. Цю професію відносять до шкідливих професій, так як є велике навантаження на зір та слух.

Номер слайду 11

Машиніст

Номер слайду 12

Ця людина займається зведенням і ремонтом будівель, технічних мереж або споруд навколишнього середовища, а також організацією і координуванням пов'язаних з будівництвом робіт.

Номер слайду 13

Будівельник

Номер слайду 14

Людина, яка займається випіканням хлібних та хлібобулочних виробів.

Номер слайду 15

Пекар

Номер слайду 16

Серед усіх професій ця - найголовніша, адже завжди потрібна. Ми ніколи не перестанемо хворіти, а ця людина завжди нас вилікує.

Номер слайду 17

Лікар

Номер слайду 18

УРА!!! Фізкультхвилинка

Номер слайду 19

Кожна праця — це уміння, Вміння справжні, професійні: Так працює в нас жонглер, Так веде авто шофер, Так фарбує дім маляр, Так ось грає сопілкар, Так працює в нас двірник, Так — завзятий танцівник, Так пливе спортсмен-плавець... Кожний — справжній фахівець!

Номер слайду 20

Загадки «Важливі професії»

Номер слайду 21

Він уважно так працює, Нас обстежує й лікує, Захворів раптово ти — То до нього зразу йди! Він уважно так працює, Нас обстежує й лікує, Захворів раптово ти — То до нього зразу йди!

Номер слайду 22

Лікар

Номер слайду 23

Він свою роботу знає — Дуже вміло підстригає, В нього зробить кожен - всяк Зачіску на власний смак.

Номер слайду 24

Перукар

Номер слайду 25

А це — небезпечна професія, діти: І слідство вести, і злочинців ловити, А ще потерпілим в біді помагати, І злочини швидко усі розкривати.

Номер слайду 26

Міліціонер

Номер слайду 27

Він входить без страху в палаючий дім, Костюм спеціальний та каска на нім, Він бореться мужньо з вогнем як належить, І перемагає, і гасить пожежі.

Номер слайду 28

Пожежник

Номер слайду 29

Створює різноманітні будівлі, Зводить і стіни, і стелю, й покрівлю, Професії цій завдяки — ось в чім суть — Оселі, дома та райони ростуть.

Номер слайду 30

Будівельник

Номер слайду 31

Гра «Предмети та професії»

Номер слайду 32

Лікар

Номер слайду 33

Художник

Номер слайду 34

Двірник

Номер слайду 35

Швець

Номер слайду 36

Кухар

Номер слайду 37

Музикант

Номер слайду 38

Як бурхливої, бистрої хвилі ріки, Так дитячі, шкільні ваші, друзі, роки Непомітно, нечутно та швидко спливуть: Час настане обрати в житті тоді путь. Скільки справ вас чекатиме в ріднім краю! Тож професію виберіть вміло свою! А щоб правильно це вам вдалося зробить, Слід про вибір подумати заздалегідь! Як бурхливої, бистрої хвилі ріки, Так дитячі, шкільні ваші, друзі, роки Непомітно, нечутно та швидко спливуть: Час настане обрати в житті тоді путь. Скільки справ вас чекатиме в ріднім краю! Тож професію виберіть вміло свою! А щоб правильно це вам вдалося зробить, Слід про вибір подумати заздалегідь!

Номер слайду 39

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Головцова Олена Володимирівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
21 жовтня 2021
Переглядів
2482
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку