Презентація до виховного заходу на тему "Рослини - символи України"

Про матеріал

Рідна ненька, Україно!

В моїм серці ти єдина!
Бо твої степи чудові,
Луки різнокольорові,

І вгорі блакитне небо,
І птахів веселий щебет.
Все це моя Батьківщина,
Моя гарна Україна!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини – символи України

Номер слайду 2

Україна – велика незалежна держава в Європі. Вона має свою історію, традиції та звичаї. Українці – прекрасні люди, і мова наша співуча, солов’їна. Щасливі ми, що наро­дилися і живемо на такій чудовій, мальовничій землі, в нашій славній Україні. Тут жили наші діди, пра­діди, тут живуть наші батьки, тут корінь нашого роду, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі. Рідна ненька, Україно!В моїм серці ти єдина!Бо твої степи чудові,Луки різнокольорові,І вгорі блакитне небо,І птахів веселий щебет. Все це моя Батьківщина,Моя гарна Україна!

Номер слайду 3

Майже в сіх народів є улюблені рослини-символи, обереги. У канадців – клен, у росіян – берізки, у японців – хризантеми, у шведів – волошка, а в нас – калина, верба, тополя, вишня, дуб. Правду каже українське прислів’я: "Без калини, верби й тополині – нема України". В українського народу в особливій пошані багато рослин: не можна уявити собі двору, де б не ріг кущ калини; садили вербу, тополю, вишню і, звичайно, прикра­шали садибу квітами — барвінком, чорнобривцями, соняшниками, мальвами, червоною рутою.

Номер слайду 4

Калина – символ України і міцного здоров’я її народу. "Весною калина білим цвітом квітує, а восени червоні ягідки дарує". "Запишалася калина, наче красная дівчина". "Який кущ, така й калина, яка мати, така й дитина". "Пам'ятай, дитино, що сказала мати. Посади калину в себе біля хати". "Без верби і калини нема України"

Номер слайду 5

„Де вода, там і верба”"Де срібліє вербиця, там здорова води­ця"Верба – символ родинного вогнища.

Номер слайду 6

Тополя для українців — символ рідної землі, символ дівочої вірності, краси. Під тополею легко дихати, вона виділяє в атмосферу багато фітонцидів (речовин, що очищують повітря від пилу, бактерій). Тополя — чудовий фільтр.

Номер слайду 7

Барвінок — вважають символом вічності й постійності; символ кохання, краси та щастя. Мальва - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Соняшник - символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту.

Номер слайду 8

Оленячі роги

Номер слайду 9

Медунка м’яка

Номер слайду 10

Голуба вероніка

Номер слайду 11

Живокіст лікарський

Номер слайду 12

Черемшина звичайна

Номер слайду 13

Іван-чай вузьколистий

Номер слайду 14

Волошка синя

Номер слайду 15

Глід колючий

Номер слайду 16

Ромашка лікарська

Номер слайду 17

Ожина сиза

Номер слайду 18

Горобина звичайна

Номер слайду 19

Я хочу, щоб яскравим цвітом. Природа чарувала вас,Щоб так було не тільки літом,А взимку і негоди час. Я хочу, щоб красу уміли. Сприйняти люди серцем всі,Щоб цінували й розуміли,І поклонялися красі.                                  П. Вакуленко

pptx
Додано
17 березня 2018
Переглядів
6542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку