Презентація до віртуальної екскурсії «НАРОДНИЙ МУЗЕЙ СВЯТОСЛАВА РІХТЕРА В ЖИТОМИРІ - ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ» (5 клас).

Про матеріал
Презентація вчителя зарубіжної літератури Візгалової Н.Б. до віртуальної екскурсії (позакласна робота) у 5 класі, де міститься матеріал про Житомирський музей Святослава Ріхтера, його історію та устрій. В березні 2015 року до 100-річчя від дня народження композитора тут було відкрито музей «Кімната пам’яті Святослава Ріхтера». З грудня 2018 року заклад, де зібрано унікальну в Україні експозицію, носить ім’я народного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАРОДНИЙ МУЗЕЙ СВЯТОСЛАВА РІХТЕРА В ЖИТОМИРІ - ЄДИНИЙ В УКРАЇНІВіртуальна екскурсія5 клас. Візгалова Н. Б. - вчитель зарубіжної літератури, класний керівник 5 класу Ліцею №21 м. Житомира

Номер слайду 2

Чи добре ми знаємо туристичні місця рідного міста?

Номер слайду 3

Житомирський музей Святослава Ріхтера. Житомирський музей Святослава Ріхтера, що носить звання народного, - єдиний в Україні. Тут зібрано матеріали про життя і творчість знаменитого піаніста, унікальні архівні документи, особисті речі Святослава Ріхтера (1915-1997). У закладі проводяться екскурсії та творчі зустрічі з відомими музикантами та гостями міста, тут можна дізнатися про маловідомі факти з життя видатного митця.

Номер слайду 4

Житомирський музей Святослава Ріхтера

Номер слайду 5

Музей у житомирській музичній школі №2 Музей функціонує у стінах житомирської музичної школи №2, яка з 2010 року носить ім’я Святослава Ріхтера. В березні 2015 року до 100-річчя від дня народження нашого геніального земляка тут було відкрито музей «Кімната пам’яті Святослава Ріхтера». З грудня 2018 року заклад, де зібрано унікальну в Україні експозицію, носить ім’я народного.

Номер слайду 6

Музей у житомирській музичній школі №2

Номер слайду 7

Фотоальбом «До 100-річчя знаменитого земляка»Школою було видано фотоальбом «До 100-річчя знаменитого земляка», в якому містяться фото про життя школи, досягнення її вихованців та фото Святослава Ріхтера, його родини, етапи творчого шляху.

Номер слайду 8

Фотоальбом «До 100-річчя знаменитого земляка»

Номер слайду 9

Книга Алли Рябцової «Землякам про Святослава Ріхтера»Про періоди життя, коли митець перебував у Житомирі, можна дізнатися з книги «Землякам про Святослава Ріхтера», авторкою якої є співробітниця музею Алла Рябцова. В цій книзі описані події життя Святослава Ріхтера від його народження, коли він проживав у Житомирі, а також період, коли, проживаючи в Одесі, в п’ятнадцятирічному віці приїздив до своїх родичів в Житомир.

Номер слайду 10

Книга Алли Рябцової «Землякам про Святослава Ріхтера»

Номер слайду 11

Фільм «Ріхтер Нескорений»В стінах музею побував всесвітньо відомий французький кінорежисер Бруно Монсенжон, який зняв фільм «Ріхтер Нескорений». Цей фільм - найбільш повна і достовірна біографія знаменитого музиканта, позаяк тільки Бруно Ріхтер дав згоду на зйомку, і тільки з ним відверто говорив про себе.

Номер слайду 12

Ріхтер – піаніст і художник. Музейні експонати розповідають не тільки про нашого земляка як геніального музиканта: тут можна пізнати Ріхтера як талановитого художника. Мистецтвознавці відмічають: якби митець не став піаністом, він міг би стати всесвітньо відомим художником, позаяк мав неабиякий талант до малювання.

Номер слайду 13

Картина Ріхтера «На дачі»У музеї представлена картина під назвою «На дачі» - єдина живописна робота у музейній колекції, яка написана олією. На унікальній роботі олією зображено літній пейзаж та дачу Святослава Ріхтера. Зі слів співробітників, цю цінну живописну роботу отримав музей в подарунок від доньки відомого піаніста Йосифа Ельгісера Вікторії Тучинської у грудні 2019 року.

Номер слайду 14

Картина Ріхтера «На дачі»

Номер слайду 15

Вивчаймо історію рідного міста Житомира

Номер слайду 16

Використані джерела: Офіційний веб-сайт Житомирської міської ради. НАРОДНИЙ МУЗЕЙ СВЯТОСЛАВА РІХТЕРА В ЖИТОМИРІ - ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ.https://zt-rada.gov.ua/?pages=11491 Українська колиска для Святослава Ріхтера.https://zt.20minut.ua/Nashe-mynule/ukrayinska-koliska-dlya-svyatoslava-rihtera-11065150.html Ріхтер Святослав Теофілович.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%96%D1%85%D1%82%D0%B5%D1%80_%D0%A1%D0%B2%D1%8 F%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%84%D1%96%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

pptx
Додано
10 серпня 2023
Переглядів
168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку