Презентація до виступу учителя з теми самоосвіти "Формування інформаційної компетентності засобами хмарних технологій"

Про матеріал
Дана презентаціяч містить загальну інформацію з теми самоосвіти та приклади практичного застосування хмарних технологій у діяльності учителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування інформаційної компетентності засобами хмарних технологій. Підготовлено: Єльчанінова О. В. вчитель англійської мови Запорізького колегіуму №98

Номер слайду 2

Що розуміють під терміном “хмарні технології”Хмарні технології– це програмне забезпечення і сервіси, що доступні через інтернет. Важливо:хмарні сервіси не прив’язані до тієї чи іншої апаратної платформи та географічної території, працювати з хмарними сервісами можна в будь-якій місцевості планети і з будь-якого пристрою, що має доступ до інтернету.

Номер слайду 3

Переваги та недоліки роботи “в хмарах”Переваги•Велика різноманітність•«Неприв’язаність» до конкретного комп’ютера та географичної точки•Можливість спільної роботи•Підтримка “хмарної спільноти”Недоліки•Залежність від якості зв’язку•Можливість непередбаченої поведінки «господаря»(закриття сервісу, зміна прав доступу и т.д.)•Обмеження доступу в ОП•Захищеність особистих даних?

Номер слайду 4

Інструменти створення дидактичних матеріалів та організація групової роботи. Symbaloo. Learning Apps. Google-презентаціїGoogle- форми. Quizlet. Study. Stack. Padlet. Sound. Cloud. Thinglink

Номер слайду 5

Предметний блог вчителя. Завдання професійного, зокрема вчительського, блогу:спілкування та обмін педагогічним досвідом із вчителями-предметниками;надання допомоги учням у навчанні;педагогічна освіта батьківської громадськості;надання психологічної допомоги учням;самовдосконалення і самореалізація вчителя власника блогу.

Номер слайду 6

Symbaloo. Основне призначення Symbaloo - особистий робочий стіл прямо в Інтернеті, за допомогою якого простіше й зручніше орієнтуватися в мережі, розташовуючи посилання на корисні ресурси та сервіси. Symbaloo для вчителя:як засіб для організації роботи;як он-лайн закладки;як збір новин. Symbaloo для учня:колекція посилань з кожного учбового предмету;портфоліо, що містить посилання на всі роботи учняон-лайн закладки

Номер слайду 7

Learning Apps. Сайт Learning. Apps.org є додатком Web 2.0 для підтримки навчання і процесу викладання за допомогою інтерактивних модулів. Існуючі модулі можуть бути безпосередньо включені в зміст навчання, а також їх можна змінювати або створювати в оперативному режимі. Метою цього сайта є також накопичення інтерактивних вправ і можливість зробити їх загальнодоступними. Вони мають свою цінність, а саме - інтерактивність.

Номер слайду 8

Google-презентаціїGoogle-презентації - це можливість вираження нових ідей он-лайн у вигляді презентацій. Сервіс дає змогу використовувати різноманітні теми, шрифти, додавати відео та аудіофайли, анімаційні ефекти та інші виразні засоби. Корисні функції:створення власних презентацій та редагування тих, що вже маємо;настроювання доступу до слайдів для сумісної роботи над ними;перегляд, редагування та збереження файлів у форматі Power. Point;офф-лайн доступ до файлів;доповнення та змінювання файлів,тексту, зображень тощо;перегляд презентацій на мобільному пристрої;автозбереження змін.

Номер слайду 9

Google-форми. Google - форма - гарний помічник вчителя. За допомогою такої форми можна провести різноманітні опитування, анкетування, вікторини, тести. При створенні форми автоматично створюється таблиця, в якій збираються результати заповнення форми. Дана таблиця надає зручні можливості збереження та обробки даних. Приклади використання Google - форм:телекомунікаційні проекти (реєстрація учасників, вікторина, поточний контроль і т.д.);організація спільної роботи у класі, самооцінювання, рефлексія;збір статистичних даних.

Номер слайду 10

Quizlet. Quizlet - сервіс для збереження карток, за допомогою яких є можливість вивчати іноземні слова або будь-яку іншу інформацію, що може бути виражена подібними картками. Можливості Quizlet:знайти і використовувати вже готові набори карток;створити власні набори карток з необхідною лексикою або інформацією.

Номер слайду 11

Study. Stack. В Study Stack учитель отримує можливість створювати електронні картки з різними завданнями для самоконтролю і використовувати бібліотеку з готовими картами. Привабливий сервіс ще й тим, що, створивши одну єдину форму з питаннями-відповідями, можна вибрати різні види завдань, наприклад, кросворд або тест. Використовувати даний сервіс можна на уроці та для самостійної роботи. Дозволяє вивчити і закріпити лексичний матеріал, підвищити мотивацію до вивчення лексики, сформувати навички самоконтролю.

Номер слайду 12

Sound. Cloud. Sound. Cloud - це “хмарне сховище” аудіофайлів. Даний сервіс дає змогу створювати, завантажувати аудіофайли в “хмарне сховище” з подальшою можливістю доступу до них з будь-якого комп’ютера. Основні можливості Sound. Cloud:збереження аудіофайлів у хмарі з можливістюділитися ними;запис власних підкастів;отримання коду програвача для вбудовування його на сайті та блозі;величезна база аудіофайлів з можливістю коментування та обговорення.

Номер слайду 13

Thinglink Thinglink - сервіс, що дозволяє розробити інтерактивний плакат для уроку. З’являється унікальна можливість перетворити будь-яке зображення в інтерактивний об’єкт. Інтерактивність досягається через можливість вбудовування різноманітних посилань на зображенні (фото, документ, відео, аудіо). Варіанти використання:організація проектної і дослідницької діяльність учнів представлення результатів своєї діяльностіпроведення веб-конкурсів, інтерактивних ігорабо вікторин і т.д.

Номер слайду 14

Padlet. Padlet - це віртуальна інтерактивна дошка, за допомогою якої можна добре організувати колективну роботу. Це можливість спілкування за допомогою текстових повідомлень, фотографій, посилань та ін. Місце для спілкування називають “стіна” або “он-лайн дошка”. Використання Padlet у класі:-для повторення вивченого на попередньому уроці;- для опитування після вивчення певного матеріалу;- для підготовки звіту після проведення певного заходу;- для спільного підбору інформації за поданою темою;- як список додаткового матеріалу з теми;- для отримання зворотного зв’язку від учнів і т.д.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
28 серпня 2019
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку