Презентація до заняття. "Перевезення багажу, ручної поклажі, тварин"

Про матеріал
Багажний тариф – це система цін, яка включає затвердженні у встановленому порядку розміри плати за перевезення багажу, вантажобагажу і пошти, а також правила їх обчислення і застосування. Вартість перевезення багажу та вантажобагажу є диференційованою залежно від відстані перевезення, яка визначається за маршрутом прямування поїзда. У багажний тариф включаються збори за навантаження і розвантаження з вагона на кінцевих і проміжних станціях. Для перевезення окремих предметів Правилами перевезень встановлені норми маси за якими визначають вартість перевезення: 1.За перевезення у багажному вагоні поштучних предметів (велосипедів з моторами і без моторів, колясок-протезів, дитячих колясок і дитячих автомобілів) плата здійснюється як за 20 кг багажу за кожний предмет. Якщо разом з велосипедом пред'являються інші речі, то всі вони повинні бути зважені разом і плата повинна оформлятись однією квитанцією за загальну вагу. 2. За перевезення мотоциклів, моторолерів, мопедів, інвалідних моторних трьох та чотириколісних колясок провізні платежі стягуються за фактичною вагою. 3.За перевезення однієї байдарки у пасажирському та багажному вагоні здійснюється плата як за 20 кг багажу. 4. Оплата за перевезення великих собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів пасажирами в пасажирських вагонах, а також у багажних вагонах прямих поїздів, свійської птиці у загальних вагонах місцевих поїздів та регіональних поїздів сплачується за особину чи місце як за 20 кг багажу незалежно від наявності ручної поклажі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Багажний тариф

Номер слайду 2

Багажний тариф призначений для нарахування вартості перевезення багажу, вантажобагажу, надлишок маси ручної поклажі і тварин у пасажирських поїздах.

Номер слайду 3

Багаж - це речі пасажирів, які перевозяться в окремому вагоні, оформляються за наявності проїзного документа і слідують в тому ж напрямку, що і пасажир

Номер слайду 4

Багажем можна перевезти:- домашні речі;- велосипеди, мотоцикли без коляски;- меблі (стільці, полиці, дзеркала…);- дрібну і велику побутову техніку;- тварин.

Номер слайду 5

Вантажобагаж - це речі юридичних і фізичних осіб, які перевозяться в окремому багажному вагоні без надання проїзного документа.

Номер слайду 6

Ручна поклажа - це речі пасажира, що перевозяться разом з ним в одному вагоніЯкщо маса ручної поклажі перевищує встановлену норму, нараховується багажний тариф на надлишок маси

Номер слайду 7

Перевезення тварин і птахів оплачується за багажним тарифом   Кожен пасажир має право перевезти з собою собак, дрібних кімнатних тварин, кімнатних декоративних птахів у всіх категоріях пасажирських поїздів за наявності ветеринарного документа.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
11 лютого 2021
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку