Презентація до заняття з дітьми початкових класів Важливе правило "Тут мене не торкайся"

Про матеріал
Презентація до заняття з дітьми початкових класів та дітьми з ООП "Важливе правило "Тут мене не торкайся"" з метою формування безпечної поведінки. Презентацію можна використати на індивідуальних та групових заняттях з дітьми, онлайн чи офлайн.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Рибчинська С. С. Практичний психолог2022 Важливе правило«Тут мене не торкайся»

Номер слайду 2

Вправа «Мій настрій сьогодні»Червоний колір – веселий, радісний, активний настрій. Жовтий колір – світлий, приємний настрій. Зелений колір – сумний настрій, коли хочеться помовчати, поміркувати, помріяти. Блакитний колір – сум, тривога, незадоволення, коли хочеться плакати, або ти погано почуваєшся.

Номер слайду 3

Правило «Тут мене не торкайся»

Номер слайду 4

Правило «Тут мене не торкайся»

Номер слайду 5

1. Твоє тіло належить тобі Ваше тіло належить тільки вам і що ніхто не може торкатися до нього без вашого дозволу. Ви маєте право відмовитися від поцілунку або ласки навіть з боку людини, яку ви любите. Вчіться твердо говорити «ні» будь-якому недоречному фізичному контакту, знаходьте вихід із небезпечних ситуацій та переповідайте, що трапилося, дорослому, якому ви довіряєте.

Номер слайду 6

2. Пристойні доторкання – недоречні доторкання Як відрізнити пристойні доторкання від недоречних? Не треба, аби хто-небудь дивився чи торкався інтимних частин вашого тіла або прохав вас подивитися чи доторкнутися до інтимних частин тіла іншої людини. Правило «Тут мене не торкайся» допомагає визначити чітку та легку для запам’ятання межу – спідня білизна.

Номер слайду 7

Пристойні доторкання – недоречні доторкання

Номер слайду 8

Пристойні доторкання – недоречні доторкання

Номер слайду 9

Пристойні доторкання – недоречні доторкання

Номер слайду 10

3. Хороші секрети – погані секрети Можуть бути хороші й погані секрети. Будь-який секрет, що породжує почуття неспокою, тривоги, страху або суму, не слід зберігати. Навпаки, дитина повинна розповісти про нього дорослій людині, до якої вона ставиться з довірою (батькам, учителю, співробітнику міліції, лікарю).

Номер слайду 11

4. Захист є обов’язком дорослих Діти завжди можуть обговорити тривожні питання зі своїми батьками. У повсякденному житті дітям допомагають дорослі.

Номер слайду 12

5. Дорослі які належать до вашої «мережі безпеки»Довіра - Виберіть людей, яким можна довіряти, які завжди знаходитимуть час, аби вислухати та допомогти вам? (Один із членів мережі повинен жити разом із вами; інший – поза сімейним колом.) Правило поводження із знайомими людьми: обов’язково розповідати батькам про людей, які пропонують подарунки, просять зберегти щось у секреті або намагаються залишитися з вами віч-на-віч. Правило поводження з незнайомими людьми: ніколи не сідати в машину і не приймати подарунки або запрошення від незнайомих людей.

Номер слайду 13

Відео (1-2 класи) Мультфільм «Розкажи дорослому, якому довіряєш» https://www.youtube.com/watch?v=lcds. F-5u. Gl0&t=1s(3-4 класи)Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань у спорті https://vimeo.com/477933967

Номер слайду 14

Допомога Ви можете звернутися по допомогу до представників різних професій: учителів, соціальних працівників, лікарів, уповноважених з прав людини, шкільних психологів, працівників поліції.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
12 вересня 2023
Переглядів
571
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку