Презентація "Добро починається з тебе" (до Всесвітнього дня добра)

Про матеріал
Презентація "Добро починається з тебе" (до Всесвітнього дня добра). Для вчителів, вихователів та батьків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: зав.бібліотеки ЗЗОШ № 92 Красюк Наталія. Шухлядка корисних порад

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Світ — немов море. Хочеш плисти, збудуй човна із добрих справ» (Ібн Сіна)«Життя таке коротке: спішіть робити добро» (Олександр Довженко)«Раз добром нагріте серце вік не прохолоне».(Тарас Шевченко)

Номер слайду 4

Що ми розуміємо під таким важливим поняттям, як Добро? «Добро — усе позитивне в житті людей, що відповідає їхнім інтересам, бажанням, мріям; благо; добра, корисна справа, вчинок». «Доброта — чутливе, дружнє ставлення до людей; привітність, ласка, прихильність”Доброта - це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим.

Номер слайду 5

Історія свята. Відзначати це свято вперше запропонували учасники волонтерського руху “За доброту”. Офіційно Всесвітній день доброти був заснований у Сингапурі 18 литопада 2000 року.

Номер слайду 6

Всесвітній день доброти - це свято дії, тому всі заходи цього дня спрямовані на допомогу нужденним. Це свято надихає людей на добрі вчинки і цим сприяє поліпшенню життя в світі.

Номер слайду 7

Необхідно велику увагу приділити вихованню в дитині доброти й доброзичливості!Як це зробити?Треба вчити дитину оцінювати свої слова та вчинки і подавати особистий приклад добрих справ. За кожну добру справу треба хвалити дитину.

Номер слайду 8

Навчайте своїх дітей добру!Тому, що тільки в маленькому дитячому серці здатне прорости будь-яке насіння. Кожна насінинка може розквітнути чарівною квіткою, зробивши серце дитини добрим, ласкавим, ніжним.

Номер слайду 9

Правила доброти:допомагайте тим, хто потребує;будьте щірими;не будьте жадібними;вибачайте помилки інших;будьте безкорисливими;поважайте старших та літніх людей;любіть і поважайте батьків;Шануйте працю інших;піклуйтеся про домашніх тварин;допомагайте безпритульним та диким тваринам;бережіть природу.

Номер слайду 10

Що таке милосердя?Милосердя - готовність допомогти, пожертвувати собою заради інших, безкорисливо робити добро. Милосердя - це та якість, яка необхідна всім людям. Головне в милосерді - безкорисливість. Треба робити добру справу від щирого серця.

Номер слайду 11

НЕ втрачайте милосердя!Коли людина втрачає милосердя, вона більше не може радуватися життю та бути щасливою. Іноді лише одна посмішка може підняти настрій людині, зробити її щасливішою. З давніх часів відомо, що заподіюване комусь зло повернеться сторазовим злом, а добро, тільки добром!

Номер слайду 12

Що таке честь, совість і гідність? Честь, совість і гідність - це порядність. Честь, совість і гідність - це морально-етичні виміри духовності. Це голос серця, який контролює наші думки та вчинки. Порядність Честь Совість. Гідність

Номер слайду 13

Честь — це зовнішнє визнання цінності людини і внутрішнє прагнення до нього. Гідність — об’єктивна цінність особи, яка може бути і не пов’язана з її визнанням або усвідомленням. Іншими словами, честь — це те, що людина повинна завойовувати, те, чого вона повинна прагнути; гідність же належить їй по праву народження, тому що вона — людина.

Номер слайду 14

Категорії, що передають етичні характеристики людини. Совість. Честність. Гідність. Справедливість

Номер слайду 15

Добро і зло, моральний вибір та вчинок постають засадами та умовами формування і виявлення моральних характеристик людини, серед яких найперше значення мають совість, справедливість, честь, гідність, співчуття.

Номер слайду 16

Доброта. Чуйність. Допомога. Любов. Щедрість. Привітність. Співчуття. Милосердя. Люб'язність. Ласка. Повага

Номер слайду 17

Прислів'я та приказки про добро

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Притча “Відро яблук”

Номер слайду 20

Казочка про добро

Номер слайду 21

Корисні підказки. Кругообіг добра в природі.

Номер слайду 22

Вірші про доброту, милосердя короткі та красиві

Номер слайду 23

Вірші про доброту Галини Британ

Номер слайду 24

Нехай День доброти дарує всім щире почуття милосердя, дає зрозуміти, що віддаючи щось позитивне у Всесвіт, людина отримує значно більше!Нехай у кожному серці завжди знаходиться місце для чуйності та благих вчинків!Нехай бажання робити добрі справи супроводжує кожного продовж всього життя!Ми разом змінимо світ на краще!

Номер слайду 25

Використані джерела інформації:http://atocentr.sumy.ua/?p=6947http://galynabrytan.lviv.ua/tag/virshi-pro-dobrotu/https://sites.google.com/site/dobrocomua/https://subject.com.ua/lesson/love/love11/15.htmlhttp://www.info-library.com.ua/books-text-5381.html2021

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kuruchenko Yana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, Інші матеріали
Додано
3 грудня 2021
Переглядів
8466
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку