Презентація "Домашнє господарство. Бюджет домогосподарства".

Про матеріал
За допомогою акцентів на основних визначеннях, схемах та запитаннях для роздумів, учні засвоюють поняття "домашнє господарство", його структуру та значення для ринкової економіки. Екстраполюють набуті знання на своє домогосподарство, аналізуючи його тип та перспективи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Домашнє господарство. Бюджет домогосподарств.

Номер слайду 2

Домогосподарство — це сукупність осіб, які спільно проживають, забезпечують себе всім необхідним для життя, ведуть спільне господарство, повністю або частково об’єднують і витрачають кошти. Ці особи можуть перебувати або не перебувати в родинних стосунках. Домогосподарство може складатися з однієї і більше осіб.

Номер слайду 3

Домогосподарствам належать ресурси, які вони постачають підприємствам для здійснення підприємницької діяльності. Ресурси ще називають факторами виробництва. Капітал. Праця. Земля. ПідприємливістьІнформація

Номер слайду 4

Підприємливість — кмітливість, здатність активно діяти, вирішувати поставлені завдання оптимальним чином. Це здатність до ініціативи, ризику, координації та пошуку нових можливостей, що дають змогу отримати прибуток з мінімальними затратами. Функції домогосподарстваспоживання. Постачання ресурсів. Заощадження доходів

Номер слайду 5

Заощадження — це частина доходу, яка залишається після сплати податків, інших обов’язкових платежів,витрат на споживання. Заощаджені кошти зазвичай зберігають на банківських рахунках або витрачають на придбання акцій, страхових полісів тощо. Питання для обміркування. Поясніть для чого люди роблять заощадження?Деякі домогосподарства інвестують заощаджені кошти, купуючи на них цінні папери, нерухомість, валюту тощо. Такі інвестиції можуть стати потужним джерелом розвитку національної економіки.

Номер слайду 6

Бюджет домогосподарства складається з доходів та витрат на задоволення потреб за певний період. Питання для обміркування. Скільки грошей вам потрібно на день? А на тиждень?Дохід домогосподарства не повинен бути нижчим за прожитковий мінімум для його членів. Він визначається як вартість набору продуктів харчування, товарів і мінімального набору послуг, необхідних для збереження здоров’я та задоволення основних соціальних і культурних потреб людини. В Україні, для дітей від 6 до 18 років, з 1січня 2021 року, він складає 2395 грн.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

До якої категорії домогосподарств, на вашу думку, ви відноситесь? Якими б не були поточні доходи й економічна ситуація в державі, домогосподарства повинні ощадливо ставитися до своїх ресурсів. Домашнє завдання. 1. Складіть місячний бюджет своєї сім’ї (у %) : продукти, транспорт, одяг, комунальні платежі, предмети першої необхідності, підтримка здоров’я. Який відсоток припадає на вас? Який відсоток залишається на відпочинок, подорожі, хоббі, покупки «для душі». Що залишається на «чорний день» або заощадження на якісь масштабні цілі?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Успенський Дмитро
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чорний Олег Вікторович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
10478
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку