Презентація " Допоможемо птахам міста".

Про матеріал
Презентація " Допоможемо птахам міста". В проекті зібрані матеріали про зимуючих птахів міста, які потребують допомоги та шляхи вирішення проблеми спільними зусиллями. Екологічна діяльність в рамках Всеукраїнської акції "Годівничка" спрямована на формування ціннісного ставлення молоді до живої природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконали : Носко Ольга, Проскура Валеріяучениці 11 класу КЗ « Середньої загальноосвітньої школи №19» Кам’янської міської ради Керівник: Годько Ольга Петрівна, вчитель біологіїм. Кам’янське2019 ДОПОМОЖЕМО птахам міста!

Номер слайду 2

Мета та завдання акції: Мета акції: виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття , проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. Завдання акції: ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості;надання учням знань з біології птахів, правил їх підгодівлі;Оволодіння методиками визначення, спостереження та обліку зимуючих птахів;Розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація щодо їх охорони.

Номер слайду 3

Осілі птахи. З настанням зими видовий склад птахів, які нас оточують, суттєво змінюється. До сезонних перельотів птахів спонукає у першу чергу доступність їжі, а температура та погодні фактори є другорядними: при нормальному харчуванні морози та сніг можна пережити. Більшість видів осілих птахів мешкають поблизу людини у місті і залежать від неї:горобець хатній голуб сизийсиниціворона галка сорока

Номер слайду 4

В нашому місті ми зустрічали зимуючих птахів : Синиці ГоробціГолуби. ГорлиціДятли. Повзики Галки. Ворони. Сойки

Номер слайду 5

Агітаційна робота серед 1-11 класів. Конкурси малюнків, віршів, оповідань про птахів, листівок про зимуючих птахів, стінгазет «Цікаві факти про птахів», «Світ птахів».

Номер слайду 6

Цікаві факти. Взимку від голоду з 10 синиць - 9 гине. Вдень температура тіла синиці становить 42°С, а вночі знижується до 39°С. Одна годівничка може врятувати від загибелі 50 синичок.- Синиця з’їдає за день більше їжі, ніж важить сама. Одна синиця врятовує від комах-шкідників 10 дерев. Одне дерево забезпечує киснем 3-х людей.

Номер слайду 7

Наша допомога птахам. Виготовлення годівничок (жовтень- листопад). Заготівля кормів ( вересень-жовтень)Розвішування годівничок (листопад-грудень)Підгодівля зимуючих пташок (листопад-лютий)Проведення спостережень ( протягом року)

Номер слайду 8

Правила підгодівлі птахів ( листопад- квітень)Чим можна підгодовувати: Сухий білий хліб - корм для багатьох птахів;Насіння злаків: просо, пшоно,овес, пшениця (для горобців, синиць);Насіння соняшника несмажене (для снігурів і синиць),Насіння гарбуза;Ягоди горобини, бузини (для дроздів)Ягоди калини; горіхи;Несолоне сало (для синиць)Чим неможна підгодовувати: Чорний хліб;Цитрусові;Солодка їжа;Солоне сало. Підгодівля проводиться щоденно, якщо більше тижня не підгодовувати птахів, вони перелітають в інші місця.

Номер слайду 9

Виготовлення годівничок на уроках трудового навчання

Номер слайду 10

Найщедріші годівнички для птахів

Номер слайду 11

Розвішуємо годівнички.10 годівничок розмістили на території школи.

Номер слайду 12

Якщо поповнювати запаси у годівниці регулярно, птахи оселяться поблизу і влітку захищатимуть навколишні дерева від комах- шкідників. Підгодовуємо пташок

Номер слайду 13

Скільки б не було у Вас важливих справ, не забувайте про зимуючих пернатих друзів. Допоможіть птахам і вони віддячать Вам своєю невтомною працею та піснями влітку. Допоможемо зимуючим птахам!

Номер слайду 14

Давайте разом робити добрі справи!

pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
4030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку