20 червня о 18:00Вебінар: Особливості організації навчальної діяльності учнів, що мають розлади аутистичного спектру

Презентація "Дослідницька лабораторія. Вирощування цибулі на перо в штучно створених умовах" (практична частина)

Про матеріал

Координація практичної природознавчої діяльності учнів, стимулювання їх творчого самовдосконалення, формування стійкої мотивації для постійного підвищення рівня знань з предмету «Природознавство», актуалізація потреби учнів у вивченні та упровадженні в навчальний процес дослідницько-пошукових форм організації власної пізнавальної діяльності можуть бути реалізовані завдяки участі першокласників в створенні проекту "Дослідницька лабораторія. Вирощування цибулі на перо в штучно створених умовах".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичний проектучнів 1 класу Керівник Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 2

Завдання :1. Визначити рівень впливу природних факторів ( ґрунту, світла, температури, води) та людини на розвиток рослин в штучно створених умовах.2. Вчитися проводити експериментально-дослідницьку діяльність.3. Дізнатися про корисні властивості зеленого пера цибулі. 4. Вчитися спостерігати, аналізувати, робити висновки. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 3

Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 4

Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 5

Керівник проекту. Шаповалова Тетяна Григорівна. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 6

Обладнання : Пластикова ємність з грунтом-чорноземом – 1. Цибулини – шалот – 40 штук. Відстояна вода. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 7

Наші руки готові до праці!Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 8

Кроки до здійснення експерименту. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 9

Крок 1 В Набрали в пластикову ємність грунт, зволожили його. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 10

Підготували цибулини-шалот. Крок 2 Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 11

Крок 3 Посадили цибулинки19 листопада 2015 року. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 12

19 листопада 2015 року. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 13

19 листопада 2015 року. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 14

Цибулинки «поселилися»у своєму «багатоповерховому будиночку»Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 15

Такими стали корінці та цибулинки на 11-й день після посадки30 листопада 2015 року. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 16

На 15-й день з’явилися міцні пера та розгалужене коріння4 грудня 2015 року. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 17

Крок 418 січня настав час збирати врожай Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 18

Крок 5 Підводимо підсумки Вирощуючи цибулю-шалот на перо, ми пересвідчилися в тому, що на розвиток рослин дієвий вплив мають:поживність грунту;режим та інтенсивність поливу рослин;температурний та світловий режим ;якість посадкового матеріалу;глибина посадки насіння; якість догляду за рослинами людиною. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 19

Ми навчилися:1. Готувати грунт та цибулю-шалот до посадки. Доглядати за рослинами. Своєчасно поливати цибулю, слідкувати за зволоженням грунту. Спостерігати за ростом цибулі, розвитком коренів та пера. Зробити висновки про важливість природних факторів (освітлення, температурного режиму) та нашого догляду для розвитку рослин навіть у штучно створених умовах. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 20

Цілющі властивості зеленого пера цибуліЗелена цибуля і корисні властивості - поняття нерозривні. Перші весняні промінчики сонця, і ми з радістю спостерігаємо, як розпускається зелень точно так, як і наші предки. Вони збирали перші пагони, які споживали у сирому вигляді, зокрема ще тоді закріпилася корисна звичка «з'їсти що-небудь зелене». Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 21

Цибуля є найстарішою культурною рослиною, батьківщина виростання якої невідома зовсім. Активно розводили даний овоч народи країн Індії, Персії, Середземномор'я, Східної Азії. Стародавні єгиптяни, греки знали цибулю-порей в якості харчового рослини, вона у них вважалася їжею заможних людей. Головна перевага цибулі в тому, що це найперший овоч, який з'являється навесні. Корисні властивості зеленого пера цибулі вбережуть організм від розладів, які виникають в більшості випадків саме з причини дефіциту вітаміну С. У нинішній час дані якості зелені обгрунтовані вже науково. Перша зелень вважається відмінним засобом «весняного лікування», для відновлення обміну речовин після тривалої зими, активної стимуляції життєвих процесів. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 22

Цибуля корисна для кровотворення, також зелена цибуля здатна гальмувати ріст бактерій. В ній неймовірно багато біологічно активних речовин - білків, цукрів, а також мінеральних речовин. У зеленій цибулі вітаміну С в три рази більше, ніж у ріпчастій. Крім цього, цибуля багата на цінні ефірні олії і фітонциди, які є відмінними помічниками в подоланні вірусів та інфекцій. Вони вбивають не просто бактерії, включаючи і хвороботворні, вони знищують збудників ангіни, туберкульозу, дизентерії, знезаражують порожнину рота, що має в наявності мільйони бактерій. Ефірні масла-джерело сірки, дуже багато її в цибулі-шалот. У цибулі також є і флавоноїди, елементи, які стимулюють серцеву діяльність людини. Пагони цибулі є лідерами у вмісті азоту, каротину, магнію, калію, кальцію, фосфору, цинку. Шаповалова Тетяна Григорівна

Номер слайду 23

Зелені пір'я цибулі - це не просто смачне, але і дуже корисне доповнення до салатів і багатьом інших страв. Ця рослина по праву завоювала всенародну любов і довела ефективність застосування. Вирощуйте цибулю та будьте здоровими!Шаповалова Тетяна Григорівна

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку