Презентація дослідницької роботи "Друга світова війна в долі моєї родини"

Про матеріал

Метою роботи було:дослідити, проаналізувати хід та результати четвертого етапу Другої світової війни в Європі (кінця 1943 до травня 1945років); зацікавити кожного студента пошуком своїх рідних, їх воєнних шляхів, на прикладі своїх рідних виховувати в собі кращі якості любові до своєї країни та поважного ставлення до ветеранів війни, зробити стислий аналіз результатів військових операцій четвертого етапу Другої світової війни; з'ясувати , як героїзм та патріотизм народу допомагає перемагати

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Друга світова війна у долі моєї родини 70 років потому… Тема проекту Проект виконав: Тіга Богдан Володимирович студент І курсу ВСП “Мелітопольський коледж ТДАТУ” Науковий керівник: Токмакова Анжела Вікторівна викладач філологічних дисциплін спеціаліст вищої категорії ВСП “МК ТДАТУ”Мелітополь – 2015 р.

Номер слайду 2

70 років… Це багато чи мало?!Для людини – це ціле людське життя:її досвід,зрілість,мудрість. В масштабах світу-це недавні події,невеличкий епізод в історії людства. Але світова війна-це завжди жорстокий,кривавий,руйнуючий епізод, змінюючий долі мільйонів. Тому я вирішив дослідити та проаналізувати хід II Світової війни в Європі у к.1943-травні 1945рр. через бойовий шлях свого прадіда та прадідів моїх однокурсників.

Номер слайду 3

Мета дослідження:

Номер слайду 4

Завдання:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Історія війни - це долі мільйонів солдатських родин в роки лихоліття. Пам`ять, біль, вшанування наших родин: Бабич Тихон Єрмолайович, пройшов усю війну у піхоті Єршов Василь Миколайович, загинув 8 травня 1945 року у Німеччині Лукаш. Володимир Іванович, був кулеметником, загинув у 1943р. форсуючи о. Сиваш Самарчев Михайло Семенович, возив продукти»дорогою життя», воював у Манчжурії Харин Степан Ілліч, свою війну почав з Фінської, розвідник.

Номер слайду 7

Тегеранська конференція 28 листопада - 1 грудня 1943 р. Відкриття II фронту в Європі. Устрій післявоєнної Німеччини. Східний кордон Польщі з СРСР по лінії Керзона. м. Кенігсберг переходить до СРСР. СРСР повинен вступити у війну з Японією. Питання:

Номер слайду 8

Внаслідок Мелітопольскої операції було створено умови до звільнення Криму та півдня Правобережної України . Успішному проведенню операції сприяла мобілізація всіх сил . Воїни Червоної Армії проявили масовий героїзм. Звання Героя Радянського Союзу отримали 87 солдат та офіцерів. Відкриття II фронту не можливо було без вагомих перемог на Східному фронті

Номер слайду 9

Харин Степан Ілліч 1912-1992 рр. Всю війну прослужив у розвідці . Був замком взводу полкової розвідки,командиром взводу. В складі IV Українського фронту приймав участь у Мелітопольській наступальній операції. Звільняв м. Мелітополь, Північну Таврію. Свій бойовий шлях закінчив важко пораненим на Перекопському перешийку. Нагороджений орденом Слави,медаллю » За бойові заслуги» I-го ступеню.

Номер слайду 10

Лукаш Володимир Іванович. На війні був кулеметником. Звільняв місто Мелітополь. Загинув у 1944 році в бою на озері Сиваш.

Номер слайду 11

Значущими перемогами на Східному фронті також були: Корсунь-Шевченківська операція (24.01-29.02 1944), внаслідок якої була звільнена Правобережна Україна, знищено багато військової техніки Вермахту. Кримська операція (18.04-12.05. 1944), під час якої було повністю визволено Кримський п-в. Радянський флот став панувати у Чорному морі. Яссько - Кишенівська операція (2029.08.1944.),радянські війська знищили сили групи армії «Південь», виведена з війни Румунія.

Номер слайду 12

Втрати Вермахту на Східному фронті: Мелітопольська операція – 70 тис. солдат та офіцерів. Корсунь - Шевченківська - вбитими 55 тис., полоненими -18 тис. Кримська операція – 140 тис. солдат і офіцерів Вермахту. Львівсько – Сандомирівська – розбито 8 німецьких дивізій ,приблизно 60 тис. солдат. Яссько – Кишенівська – розгромлені основні сили групи армії «Південь»;Румунія вслід за Фінляндією виходить з війни. Все це дало змогу відкрити Другий фронт в Європі.

Номер слайду 13

Другий фронт було відкрито 06.06.-24.07. 1944р.оперцією «Оверлорд»- висадкою англо-американського десанту за участю канадських,польських, чехословацьких ,французьких військ у Нормандії під командуванням генерала Д. Ейзенхауера. У «Дні Д» брало участь 200 тис. союзних військ. Операції «Оверлорд» та «Енвіл» призвели до визволення Франції й втрати ініціативи Вермахту на Західному фронті.

Номер слайду 14

Перемогу на Західному та Східному фронтах забезпечував героїзм мирного населення підчас окупації . Антифашистський Рух Опору та партизанська боротьба розгорнулись у СРСР,Франції,Італії,Греції,Югославії,Польщі.

Номер слайду 15

Пошуковий проект «Друга Світова війна в долі моєї родини 70 років потому…» : Запорізька область м. Мелітополь ВСП “МК ТДАТУ”Мета: Збереження, розуміння минулого задля майбутньго.

Номер слайду 16

Висновки

pptx
Додано
20 травня 2018
Переглядів
1702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку