Презентація "Дотримання вимог охорони праці в лабораторії при підготовці кухарів"

Про матеріал
В презентації представлено дотримання вимог охорони праці в лабораторії при підготовці кухарів, а саме показані джерела небезпеки при приготуванні страв та напоїв та правила безпечної роботи з ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дотримання вимог охорони праці в лабораторії при підготовці кухарів Радченко Галина, майстер в/н I категорії, Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців м. Хорол Полтавської області  5122 «Кухар»

Номер слайду 2

При приготуванні страв та напоїв необхідно дотримуватися вимог охорони праці

Номер слайду 3

Джерела небезпеки в лабораторії висока температура гостра поверхня ріжуча поверхня електричний струм

Номер слайду 4

Джерела небезпеки в лабораторії Фритюрниця Жарова шафа Електроплита

Номер слайду 5

Джерела небезпеки в лабораторії Нагрітий посуд Терки і шинковки

Номер слайду 6

Джерела небезпеки в лабораторії Ножі кухонні

Номер слайду 7

Джерела небезпеки в лабораторії Електром’ясорубка Слайсер

Номер слайду 8

Джерела небезпеки в лабораторії Овочечистка Рибочистка Сирорізка Яйцерізка

Номер слайду 9

Джерела небезпеки в лабораторії Електроприлади

Номер слайду 10

Правила безпечної роботи з гарячими предметами Користуватися прихватками та кухонними рушниками Сковороду брати за допомогою прихватки Закладати продукти в киплячу рідину обережно, уникаючи бризок Не торкатися нагрітих    частин посуду

Номер слайду 11

Правила безпечної роботи з гарячими рідинами Заповнювати кастрюлі рідиною не більше ніж на 80% Класти продукти на сковороду з розігрітим маслом обережно, уникаючи бризок Уникати попадання краплинок води на розігріту сковороду з маслом Відкривати кришку в напрямку «на себе над каструлею»

Номер слайду 12

Правила безпечної роботи з ріжучими предметами Працювати з ножем обережно, на обробній дошці При роботі з теркою уникати роботи з дрібними шматочками Продукти в м'ясорубку проштовхувати за допомогою товкача Не торкатися ріжучої поверхні руками

Номер слайду 13

Правила безпечної роботи з кухонними електроприладами Перед роботою перевірити справність електроприладів Не користуватися приладами з несправностями, пошкодженим шнуром Вмикати та вимикати електроприлади тільки за вилку сухими руками

Номер слайду 14

Бог склав людину, але запасних частин не дав! Дотримуйтесь вимог охорони праці! Бережіть себе і оточуючих!!!

ppt
Додано
4 жовтня 2020
Переглядів
1385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку