Презентація Е.Е. Шмітт «Дитя Ноя».

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури в 7 класі з теми "Е.Е. Шмітт (народ. 1960) «Дитя Ноя». Біографія письменника."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Е. Е. Шмітт (народ. 1960) «Дитя Ноя». Доля дітей у період Другої світової війни. Зарубіжна література 7 клас

Номер слайду 2

Ерік-Еммануель Шмітт драматург і письменник; автор низки п'єс та вистав, активно показуваних у театрах всього світу.

Номер слайду 3

Народився 28 березня 1960 року в Сент-Фуа-ле-Ліон, Франція. Навчався Шмітт в Ліоні (Франція), і в Парижі; у паризькій Вищій Нормальній Школі успішно написав докторську дисертацію з філософії і метафізики. Протягом 3 років Шмітт викладав в Шербуре і Університеті Шамбері

Номер слайду 4

Літературна діяльність почалася з роботи для театру; перша його п'єса, ‘Ніч в Валоні’, ставилася з 1991-го та 1992-го як у Франції, так і за кордоном. Справжню славу в театральному світі Шмітту принесла постановка п'єси ‘Відвідувач' – за неї Ерік-Еммануель отримав премію Мольєра в категоріях "кращий автор' і ‘краще уявлення'.

Номер слайду 5

У 2001-му Ерік-Еммануель Шмітт отримав ‘театральний' гран-прі французької академії. З 2002-го Шмітт живе в Брюсселі у 2008-му він навіть отримав бельгійське громадянство. Зараз є громадянимом двох держав.

Номер слайду 6

Зараз Ерік Шмітт відомий в прямому сенсі слова на весь світ; його п'єси перекладалися на 40 різних мов і ставилися в 50 країнах світу.

Номер слайду 7

послужний список Шмітта зовсім не вичерпується – його перу належить цілий ряд цікавих повістей та оповідань. Особливо серед його робіт слід відзначити ‘Секта егоїстів', ‘Оскар і Рожева дама', ‘Євангеліє від Пілата', ‘Частина іншого', ‘Коли я був витвором мистецтва' і ‘Діти Ноя'

Номер слайду 8

У літературних працях Шмітта завжди відчувався великий інтерес письменника до питань релігії. Так, у своєму ‘Цикл незримого' Ерік-Еммануель зробив досить цікаву спробу знайти гармонію між існуючими світовими релігіями та культурами

Номер слайду 9

«Діти Ноя»: історія страждань та подвигівІсторія повісті «Діти Ноя» зіткана з безлічі ниток. Це історія-пазл. У ній знайдеться все - і важкий воєнний час, і почуття утисків нації, і становлення релігійного світогляду, і прості людські вчинки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
2.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олейникова Алла Леонідівна
    Загальна:
    3.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Єпіхіна Ольга
Додано
23 листопада 2022
Переглядів
4692
Оцінка розробки
3.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку