Презентація "«Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання."

Про матеріал
Презентація містить структурований матеріал для організації обговорення однієї з основних проблем оповідання "Останній дюйм": від домашнього завдання ("Дискусійна сітка Елвермана") до прийомів критичного мислення (гронування, проблемні питання) та творчих завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Батьки і діти – це любов і сльози, Це вічне щастя і одвічний біль. Це сонце і тепло, сніги й морози, Мед на вустах й на вічні рани сіль.

Номер слайду 2

ТАК ПРОБЛЕМА НІ 1. Саме завдяки цій подорожі вони змогли по-новому подивитися та зрозуміли одне на одного 2. Саме у екстремальній ситуації батько починає пізнавати свого сина. Він бачить його вперше таким, яким Деві був насправді. 3. Батько відкрив для себе риси характеру та якості, які раніше не бачив у сина, про які навіть не здогадувався, а син побачив, що батько любить його. Чи потрібно було Бену брати свого сина Деві у небезпечну подорож? 1. Батько наражав на велику небезпеку своє життя та життя Деві. 2. Він, важко поранений, ставить 10-річного хлопчика перед складним завданням – вести літак. 3. Деві – ще дитина, яка дуже сильно переживає, страждає і боїться. Висновок: На мою думку, Бену не потрібно було брати сина у таку небезпечну подорож. Та саме у такій екстремальній ситуації вони могли пізнати один одного, вони зуміли з честю пройти випробування, що випали на їхню долю, і не тільки залишились живі, а й подолали отой найважчий останній дюйм, що наблизив їх один до одного. Перевірмо Д/З: "Дискусійна сітка Елвермана"

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Проблемне питання Чому виникає непорозуміння, відчуження між дорослими і дітьми? Чому з’явилася тріщина між рідними людьми в оповіданні «Останній дюйм»?

Номер слайду 5

Дюйм – багато чи мало?! Дюйм (від голл. , буквально – великий палець) – одиниця довжини в англ. системі мір, рівна 1/12 фута, або 2,54 см. Який зміст вкладає автор у слова “ОСТАННІЙ ДЮЙМ”? Що символізує цей вислів?

Номер слайду 6

Гронування «Символічність назви твору»

Номер слайду 7

Ключ порозуміння Складіть перелік правил для Бена і Деві, щоб вони змогли порозумітись.

Номер слайду 8

Домашнє завдання Скласти сенкан до образу одного з героїв: Деві або Бена. Схема сенкану

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волошкова Алла Сергіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
859
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку