Презентація "Е. Сетон-Томпсон "Снап". Утвердження любові до всього живого в творі"

Про матеріал
Презентація дає можливість ознайомитися із біографією англійського письменника та художника Е. Сетона-Томпсона, який відкрив для читачів загадковий світ природи, із особливостями породи "бультер'єр", дізнатися, як оповідач і грізне цуценя стали друзями, дослідити поведінку Снапа під час полювання на вовків, замислитися, чому сміливий собака загинув, чи є винні в його смерті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Е. Сетон-Томпсон «Снап» Утвердження любові до всього живого в творіПрезентація вчителя зарубіжної літератури Волкової Ю. В.

Номер слайду 2

Е. Сетон-Томпсон. Англійський письменник, художник, природознавець, людина, яка відкрила двері у загадковий світ природи.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

«Снап»Назва оповідання "Снап" з англійської означає кусати (миттєво хапати). Це пов’язано з особливостями бійцівської породи собак — бультер’єрів.

Номер слайду 5

Бультер’єр. Бультер'єр - це гладіатор серед собак. Він повинен бути міцно збитим, мускулистим, гармонійно складеним і рухливим. Всім своїм виглядом він висловлює рішучість. Незважаючи на досить лютий вигляд, бультер'єр насправді дуже ласкавий, йому можна довіряти дітей. Але якщо бультер'єра зачепить будь-яка інша собакака, він безстрашно кидається в бій і буде битися до кінця - ніколи не здається. Красивою цю собаку не назвеш, але у неї своя особлива чарівність.

Номер слайду 6

Поява Снапа у оповідача. В телеграмі Джек зазначав: «Посилаю тобі чудове цуценя. Будь із ним увічливим, так безпечніше». Чому посилка була з написом «Небезпечно»?НЕБЕЗПЕЧНО !

Номер слайду 7

Досліджуємо поведінку Снапа«Він був маленьким, лютим, і грізно гарчав при кожному постукуванню мого інструмента, а коли я перекинув ящик, він просто кинувся на мої ноги».«Він скрутився біля моїх ніг так, що мені стало дуже незручно, а коли я спробував улаштуватися зручніше, то найменшого поруху мого пальця було достатньо, щоб змусити його кусатися так люто, що від каліцтва мене рятувала тільки товста ковдра».

Номер слайду 8

Досліджуємо поведінку Снапа. Мета Снапа: стати господарем становища. Засоби: сила, зуби. Дії: гарчав, кусав, нападав, загнав на стіл, не давав ворухнутися у ліжку. Висновок: Снап на першому етапі виграв поєдинок з людиною.

Номер слайду 9

Досліджуємо поведінку оповідача. Чому оповідач не виховував цуценя за допомогою хлиста? Який спосіб застосував оповідач для того, щоб приручити собаку? Чи дав він бажані результати?«Не пройшло й тижня, як ми вже були друзями»

Номер слайду 10

Досліджуємо поведінку оповідача. Мета: приручити собаку. Засоби: слово, переконання, погляд, залишити без сніданку. Дії: вичікував, дав цуценяті насолодитися своїм пануванням. Висновок: система "залишити без сніданку" творила чудеса: через три місяці ми були нерозлучними друзями..

Номер слайду 11

Справжні друзіЯк ви думаєте, чому оповідач говорить, що у Карнегі, Вандербілдта й Астора (трьох американських мільярдерів) не вистачило б грошей, щоб купити у нього маленького Снапа?

Номер слайду 12

На фермі братів Пернуфів

Номер слайду 13

Хорт відрізняється своєю стрункістю і підтягнутою формою. Найчастіше порода собак використовується на полюванні в якості гончака. Дог - великий пес, який поєднує в собі благородство і силу, потужність і елегантність. Вовкодав – великий собака,яких розводять та використовують для полювання на вовка або ж охорони пасовищ від вовків

Номер слайду 14

Перше полювання Снапа. Койот або луговий вовк - хижий ссавець. За розмірами койот помітно поступається звичайному вовкові. Довжина тіла - 75-100 см. Хутро довше, ніж у вовка. Забарвлення буре. Кінець хвоста чорний.

Номер слайду 15

Друге полювання Снапа. Як Снап проявив свій норов? «Але собаки, оточивши вовка, знову злякалися. І тільки Снап не став витрачати часу на гавкіт, а встиг миттєво вчепитися йому в носа».

Номер слайду 16

Смерть Снапа. Чому поранений Снап втік з-під замка і з'явився на місці полювання на вовка? Вовк був мертвий, і я гукнув Снапа, але він не поворухнувся. Я схилився над ним.— Снапе, Снапе, усе закінчилося, ти убив його. Але собака був нерухомий, і лише тепер я помітив на його тілі дві глибокі рани. Я спробував підняти його.— Відпусти, старий, усе закінчилось. Він тихо загарчав і відпустив вовка. Я взяв собаку на руки, назвав його по імені і погладив по голові. Він трохи погарчав, ніби на прощання, лизнув мою руку й замовк навіки...

Номер слайду 17

Підведення підсумків уроку1. Асоціативний диктант. Які з цих слів асоціюються у вас із Снапом: лагідний, впертий, відважний, вірний, безстрашний, лінивий, красивий, потворний, лідер, боягуз, жалюгідний, відданий…?2. Складіть сенкан до слова «Снап». Снап. Відважний, …Дружить, Успішно веде зграю….…

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Написати в зошитах, чого вас навчив Снап?Подумати, чому оповідання «Снап» увійшло до книги Е. Сетона-Томпсона «Тварини-герої»?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гура Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Смірнова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гуцол Валентина Петрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2021
Переглядів
10756
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку