Презентація "Екологічна казка Василя Сухомлинського"

Про матеріал

20 квітня - Всеукраїнський День довкілля: екологічна казка Василя Сухомлинського "Врятував сонечко"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні казки. В. О. Сухомлинського

Номер слайду 2

Люби цей світ, моя дитино,Свій рідний край, ліси, поля. Турбуйсь про нього кожну днину,Бо рідна це твоя земля. Тут ти живеш і вчишся в школі,Тут в тебе друзі і сім'я. Не нищ нічого і ніколи -Людина ж бо тобі ім'я!

Номер слайду 3

Допоможи малій пташині,Її ти вчасно погодуй. Під силу це малій дитині,Але нічого не марнуй. Бо світ чарівний, наче казка,Ти теж частиночка його. Тож бережи цей світ, будь ласка,Прийми до серденька свого.

Номер слайду 4

чистомовка

Номер слайду 5

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель, тадановитий письменник. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.Ім’я Василя Олександровича Сухомлинського здобуло в нашій країні та багатьох країнах світу заслужену пошану і славу. Написав понад 1500 оповідань і казок для дітей.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Це було влітку. Цілий день пекло сонце, а потім насунулись чорні хмари. Пішов дощ. Під високою гіллястою шовковицею сидів Василько. Він не боявся зливи. Його захищало від неї густе листя. Під шовковицею було сухо. А поруч текли струмки. Василько побачив, як один струмок поволеньки почав заповнюватиневеличку заглибинку.

Номер слайду 9

Утворювалось озерце. На середині цього озерця був маленький острівок. Води всеприбувало й прибувало. Ось-ось затопить острівець, і раптом Василько побачив на острівці маленьке червоне сонечко. Воно бігало з одного краю острівця до другого.

Номер слайду 10

«Чому ж воно не летить», – подумав Василько. Йому стало жаль сонечка. Острівець ставав усе менший. Ось він такий як п’ятачок. Ось він уже не більше копієчки. Сонечко сиділо непорушно. Василько побіг під дощ. І зразу ж змок до нитки. Та він устиг урятувати сонечко.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Коли відбувалися події ?А. Восени. Б. Влітку. В. НавесніГ. Взимку

Номер слайду 13

2. Хто сидів під шовковицею?А. Даринка. Б. Іванко В. Василько. Г. Сергійко

Номер слайду 14

3. Що захищало хлопчика від зливи ?А. Густе листя. Б. Парасолька. В. Куртка

Номер слайду 15

4. Кого побачив Василько на острівці ?А. Джмеля Б. Зайчика. В. Сонечко

Номер слайду 16

5. Що зробив хлопчик ?А. Прогнав сонечко Б. Врятував сонечко. В. Пішов додому

Номер слайду 17

6. Яка головна думка тексту?А. Не забувай вдома парасольку Б. Захищай живу природу

Номер слайду 18

Сонечко сиділо непорушно. Під шовковицею сидів Василько. Після спеки пішов дощ. Василько рятує сонечко. Червоне сонечко на острівці. Встанови правильну послідовність подій.

Номер слайду 19

1. Назва твору 2. Автор твору 3. Жанр твору 4. Головні герої 5. Головна думка

Номер слайду 20

Ми посадим довкола берізки і клени. Хай наш край розцвітає і буде зелений. Ми очистимо землю свою від сміття. Й буде в нас чарівне і здорове життя!ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ

pptx
Додано
18 квітня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку