Презентація "Екологічне виховання як один із напрямків виховання учнів"

Про матеріал
На сучасному етапі розвитку суспільства питання екологічного виховання набуває особливої гостроти. Головна причина цього - тотальна екологічна безвідповідальність. . У зв'язку з цим необхідно посилити і більше приділяти уваги екологічному вихованню в сучасній школі вже з перших років навчання дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічне виховання як один із напрямів виховання учнів початкових класів”

Номер слайду 2

“У рослин і тварин немає адвокатів, їм нема куди писати і скаржитися, за них нікому заступитися, окрім нас, людей, котрі разом з ними заселяють цю планету” Дж. Даррел

Номер слайду 3

Основні завдання екологічного виховання:засвоєння екологічних знань про взаємозв`язок природи, суспільства і людської діяльності;оволодіння нормами правильної поведінки в природному середовищі;розвиток потреби спілкування з природою;активізація діяльності щодо охорони і поліпшення навколишнього середовища.

Номер слайду 4

Казка про планету земля. Жили – були у Всесвіті вісім сестер, вісім красунь. Та одна з них була найчарівніша. Милувала вона своїми чистими блакитними очами – озерцями,, дзвінким життєрадісним голосом, що розливався пташиним щебетом, линув перегуками лісових жителів та видзвонював крихітними цвіркунами. Розвівалося на вітрах її розкішне волосся з переплетеного березового та вербового гілля. А ще красуня мала чарівну вдачу. Ступить крок і заллється все навколо бузковими кольорами, засміється – і розсиплеться пролісковий цвіт, притихне в задумі – і видніється рожевий обрій…Та минав час. Почали тьмяніти і міліти її очі – озерця, рідшати волосся, затихати голос…

Номер слайду 5

Форми роботи:спостереження за довкіллям;уроки, проведені у формі подорожі, усного журналу, репортажу з місця події, святкування Дня Землі, Дня Довкілля, прильоту птахів;екологічні акції;трудові справи;уроки милування природою;конкурси, вікторини,проекти.

Номер слайду 6

Ми зібрали 2 мішки сміття, пластикових, металевих та скляних пляшок, старші учні – 8мішків. Скільки усього мішків сміття залишили береги водойми?

Номер слайду 7

Один мешканець України в середньому впродовж дня залишає за собою 500г сміття. Скільки його залишають учні нашого класу?

Номер слайду 8

В акваріумах живе близько 250 видів рибок. На планеті існує 25 000 різноманітних видів риб. Де більше? У скільки разів більше?

Номер слайду 9

Один гектар лісу поглинає 2кг вуглекислого газу за 1 годину. Скільки кілограмів вуглекислого газу поглинатиме ліс за добу?

Номер слайду 10

20 кг макалатури рятують від вирубування одне дерево. Скільки можна зберегти дерев, зібравши 1т макалатури?

Номер слайду 11

Мурашка важить всього 5г, а тягне жука масою 50г. У скільки разів маса ноші важча за масу мурашки?

Номер слайду 12

Одна сова з`їдає за літо 1000 польових мишей, зберігаючи при цьому 1т зерна. Скільки мишей знищать за літо і скільки тонн пшениці збережуть 4 сови?

Номер слайду 13

Через неправильне використання щохвилини знищується 50тонн родючого ґрунту. Скільки тонн родючого ґрунту може стати винищеним через годину?

Номер слайду 14

Екологічне навчання і виховання засноване на розкритті конкретних екологічних зв`язків, допоможе учням засвоювати правила і норми поведінки в природі.

Номер слайду 15

«Все на землі, все треба берегти – І птаха й звіра, і оту рослину,Не чванься тим, що цар природи ти –Бо врешті, ти його частинка». Б. Лепкий

Номер слайду 16

pptx
Додано
21 січня 2022
Переглядів
2042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку