19 квітня о 18:00Вебінар: Екологічна свідомість: від теорії до практики, або як почати сортувати сміття та зіровейстити

Проект «Від зернини до хлібини»

Про матеріал
Ознайомити учнів з тим, як люди отримують хліб, дати уявлення про хліб як результат колективної праці, вчити дітей бережливо поводитися з хлібом. Розвивати креативне мислення, творчі здібності та пізнавальні інтереси, комунікативні уміння й навички школярів; формувати вміння досліджувати матеріал, аргументувати та захищати свої ідеї
Перегляд файлу

Тема проекту. Від зернини до хлібини

Мета. Ознайомити учнів з тим, як люди отримують хліб, дати уявлення про хліб як результат колективної праці, вчити дітей бережливо поводитися з хлібом.

Розвивати креативне мислення, творчі здібності та пізнавальні інтереси, комунікативні уміння й навички школярів; формувати вміння досліджувати матеріал, аргументувати та захищати свої ідеї

Виховувати повагу до сільських трударів, пошану до хліба

 

Завдання проекту.

1. Дослідити, як хліб потрапив на  стіл.       

2. Простежити, як хліб оспіваний в усній народній творчості.

3. Познайомитися з творами про хліб, художниками.

4. Провести соціальне опитування серед  учнів, батьків, вчителів.

 

Очікуваний результат.

Глибоке засвоєння навчального матеріалу з теми;  формування навичок роботи в групах, вміння презентувати свої творчі надбання.

 

Тип проекту. Груповий, довготривалий

 

Форма проведення захисту – розмова в дружньому колі, створення презентації до проекту

 

 

 

 

 

 

 

Етапи роботи над проектом

І. Підготовчий етап

1. Визначення та обговорення з учнями теми та завдань проекту.

2. Планування роботи над проектом.

 

ІІ. Початок роботи над проектом

1. Створення творчих груп (за бажанням дітей)

2. Визначення джерел інформації

3. Розподіл доручень, отримання завдань:

- група «Художники»: намалювати малюнки про хліб, ознайомитися із картинами відомих художників, які малювали урожай;

- група «Літератори»: вивчити вірші про хліб;

- група «Дослідники»: дослідити історію хліба;

- група «Народознавці»: вивчити народні прислів’я, приказки про хліб; дізнатися вшанування хліба в народних традиціях;

- група «Біологи»: створення гербарію «Зернові культури»

 

ІІІ. Реалізація проекту

1. Екскурсія в місцевий млин.

2. Самостійна робота над виконанням плану проекту.

3. Консультативна робота.

4. Аналіз та опрацювання зібраних матеріалів у групах. Оформлення проекту.

 

ІУ. Підсумок проектної діяльності

1. Підготовка та захист проекту

2. Розмова в дружньому колі «Від зернини до хлібини»