Презентація "Екологічні знання як компонент екологічної освіти і виховання (до Міжнародного дня екологічних знань)"

Про матеріал
Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань. Основна мета сьогоднішнього свята - просування екологічних знань і формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, який вміє мислити екологічно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні знання як компонент екологічної освіти і виховання (до Міжнародного дня екологічних знань)Костюкєвич Т. К. к.геогр.н.

Номер слайду 2

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань Свою історію цей день веде з 1992 року. На Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства.

Номер слайду 3

Основна мета сьогоднішнього свята - просування екологічних знань і формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, який вміє мислити екологічно.

Номер слайду 4

Важливість екологічних знань в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів, адже діяльність з формування екологічної культури та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища ˗ це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Номер слайду 5

Все важливішим стає формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні: - розумінні сучасних екологічних проблем держави й світу, усвідомлення їх важливості, актуальності і універсальності; - відродженні кращих традицій українського народу у взаємовідносинах з довкіллям, виховання любові до рідної природи; - подоланні споживацького ставлення до природи;

Номер слайду 6

- розвитку особистої відповідальності за стан довкілля; - розвитку умінь приймати рішення щодо проблем навколишнього природного середовища, оволодіння нормами екологічно грамотної поведінки; - виховання глибокої поваги до власного здоров’я та надбання навичок його збереження.

Номер слайду 7

відзначають студенти, лаборанти та викладачі. День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічним освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні - запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!

Номер слайду 8

Тож можливо сьогодні саме той день, коли варто розпочати з елементарних кроків, бути прикладом для своїх дітей та навчати їх дбайливому ставленню до природи.

Номер слайду 9

Не палити траву, не кидати сміття після себе у парку чи лісі, відмовитися від зайвого пакета в магазині, а ще прочитати корисну та цікаву літературу, якої досить багато в Інтернеті, та нарешті почати думати та діяти.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУВІТАЮ ВСІХ ЗІ СВЯТОМ!!

pptx
Додано
4 жовтня 2022
Переглядів
518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку