Презентація "Екологія в нашому домі. Стану я природі другом"

Про матеріал

Розробка у року з різними завданнями

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологія в нашому домі. Стану я природі другом. “Оберігати природу – значить оберігати Батьківщину” М. Пришвін

Номер слайду 2

Земля – найпрекрасніша жива планета у нашій Сонячній системі, а ми її жителі. “Ми – діти Землі.” Ми – діти, то Земля – наша ненька… Як ми ставимось до матінки – Землі?

Номер слайду 3

Тестування екологічних знань. Що може забруднити навколишне середовище? (дощ, дерева, дим, сонце, риба, людина, фабрика) Який спосіб пересування не забруднює середовище? (автомобілем, автобусом, велосипедом, пішки)

Номер слайду 4

Забруднення повітря може призвести до… (захворювання легень, зміцнення здоров’я) Чого не повинно бути у воді? (водних рослин, бляшанок, паперу, сміття)

Номер слайду 5

Поєднавши відповідні частини утворіть прислів’я Ліс і вода - … . Ліс - … . Ліс – не школа, … . Де багато птиць, … . Немає ліпшої краси, … Посадив дерево, викопав криницю, виростив сина - … … а всіх навчає. … то не буде гусениць. … природне багатство. … не прожив життя марно. … ніж гаї та ліси. … брат і сестра.

Номер слайду 6

Людині потрібно 960 літрів кисню на добу. Стільки ж його виділяє 5 дорослих дерев. Одна тонна макулатури рятує від вирубування 0,4 га лісу. 20 кілограм макулатури зберігають одне дерево. Це цікаво!!!

Номер слайду 7

Перша група: Що завдає шкоди природі України? Друга група: Як держава піклується про природу в Україні? Третя група: Що таке природний парк, заказник, заповідник? Робота в групах

Номер слайду 8

Конституція України ст. 66 “Кожен зобов’язаний не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завданні ним збитки.”

Номер слайду 9

Творча робота Лист від жителів лісу “Допоможіть!!!” “Любі діти! До вас звертаються мешканці лісу. Ви майбутні господарі нашої блакитноокої планети Земля. Людство зробило багато помилок, у результаті яких нам тваринам і рослинам стає жити все важче. Допоможіть нам!” (Складання правил поведінки в природі)

Номер слайду 10

Не розкладайте вогнище в лісі. Не залишайте папір, сміття на лісовій стежині. Не ловіть диких тваринок і не приносьте їх додому. Не руйнуйте пташині гнізда. Не руйнуйте мурашників. Не ловіть метеликів джмелів та інших комах. Не зривайте в лісах та на луках квіти. Не ламайте гілля, дерева, кущі. Правила поведінки в природі

Номер слайду 11

Будьте дослідниками!!! Дізнайтеся які джерела забруднення навколишнього середовища існують у вашій місцевості, а також що робиться для того, щоб зменшити негативний вплив на природу.

Номер слайду 12

Поглянь, дитино все довкола Так щиро посміхається тобі: І сонце, й небо, ліс і поле… Ти теж у відповідь їм посміхнись, Ти привітайся з днем чудовим, З пташками, травами, струмочком голубим, І знай усе це є природа, Її люби, примножуй, бережи!

ppt
Додано
2 січня 2018
Переглядів
5329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку