Презентація "Економічне диво. Республіка Корея"

Про матеріал
Розповідь про успіх економічного зростання Південної Кореї. Підійде для використання як елемент виховної роботи або ж матеріал для уроку економіки для старшої школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕКОНОМІЧНЕ ДИВОЗА ОДНЕ ПОКОЛІННЯПідготувала: Гагарінова Ю. В.

Номер слайду 2

Що спільного у цих зображеннях?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

РЕСПУБЛІКА КОРЕЯ

Номер слайду 13

Один зі світових лідерів у галузі інновацій. Взірець стійкого розвитку інноваційної економіки. Батьківщина найшвидшого торенту. Найпрацьовитіша нація у світі.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Південна Корея – це економічне диво, яке відбулося практично за одне покоління. Це коли на попелищі війни в прямому значенні цього вислову держава за рекордно малий термін розбудувала потужну економіку та увійшла в дванадцятку найсильніших за обсягом ВВП країн світу.

Номер слайду 16

“Важливо розуміти, що Південна Корея – це країна, де ще у 1950-1953 роках тривала найбільш масштабна громадянська війна ХХ століття, в якій брали участь регулярні армії США, Китаю та СРСР і де фронт тричі проходив через майже всю територію. 

Номер слайду 17

У 53-му році, коли, власне, і було підписано договір про перемир’я , країна фактично була суцільною руїною. І сьогодні Південна Корея формально перебуває у військовому стані.

Номер слайду 18

На 38-й паралелі, на кордоні із КНДР, досі є потужні укріплення та оборонні позиції.

Номер слайду 19

Утім це не завадило здійснити країні шалені успіхи в розвитку економіки. Це, мабуть, перше, що треба знати про цю країну”.

Номер слайду 20

Південна Корея – чи не єдина економічно розвинена країна у світі, яка практично не має природних корисних копалин, зокрема газу та нафти. А суходольний кордон має лише з Північною Кореєю. З власних продуктів харчування – переважно рис, овочі й дари моря, решту – понад 70% – продуктів імпортує з інших куточків світу. Це пов’язано з тим, що територія Південної Кореї бідна на родючі ґрунти, тут переважно кам’яниста та гориста місцевість і за ландшафтом нагадує українське Прикарпаття. Її територія майже у 6 разів менша за Україну (хоч населення дещо більше, ніж в Україні – майже 50 мільйонів осіб).

Номер слайду 21

“Після громадянської війни, яка поділила країну навпіл, Південну Корею підтримав увесь західний цивілізований світ – країні надали ресурси, політичну і військову підтримку для подальшого розвитку. Однак тут варто віддати належне самим корейцям, які дуже вміло скористалися допомогою. Основну ставку вони зробили на свій єдиний ресурс – людей. А також на їхню неймовірну працьовитість.

Номер слайду 22

Корейці мають лише один вихідний на тиждень. Щоденно працюють по 10 годин. А 90% службовців вищої і середньої ланки взагалі працюють понаднормово та без доплати. Цікаво, що під час післявоєнного економічного зростання у корейських працівників було 1-2 вихідні на місяць. У 90-ті роки кількість вихідних у Південні Кореї збільшилася до 4-5 днів за місяць. А нині корейців уже змушують менше працювати навіть на законодавчому рівні.

Номер слайду 23

Ще у 60-х роках Корея була однією з найбідніших країн світу, мала дуже слабку виробничу базу та зовсім не розвинутий сектор науки і технологій. Там працювало лише два державні науково-технічні заклади. Тож насамперед уряд всі зусилля сконцентрував на підвищенні рівня освіти і науки та професійної компетентності. Втім країні швидко вдалося підготувати армію висококваліфікованих інженерів і робітників, які стали основою для економічного зростання. Велика кількість корейської молоді поїхала навчатись закордон. Згодом чималі кошти – і державні, і приватні – було інвестовано саме в науково-дослідницькі й дослідно-конструкторські розробки. Це вирішило питання працевлаштування значної частини корейців. Так уже наприкінці 70-х почався шалений розвиток науково-технічного комплексу та промисловості, який і нині є пріоритетним напрямом у розвитку південнокорейської держави.

Номер слайду 24

Влада країни активно підтримувала великий бізнес, забезпечила його пільговими кредитами, податковими послабленнями і держзамовленнями. І все заради швидкого зростання виробництва та експорту. Потужний експортний потенціал дозволив наситити країну валютою та тримати внутрішній ринок і валютний курс. Значна частина цих ресурсів пішла не на споживання, а на придбання останніх технологій. Як наслідок постійних змін влади, жорсткої державної економічної політики та економічних реформ – корейський уряд зміг “побудувати все з нічого”. А Корею почали називати країною успішного втручання уряду держави в економіку.

Номер слайду 25

Чого вдалося досягти  сьогодні Південна Корея – високорозвинена країна, член “Великої двадцятки”; посідає 12-те місце в рейтингу економік світу; п’яте місце у світі за експортом високотехнологічної продукції, поступається лише Китаю, Німеччині, США та Сінгапуру; корейські суднобудівні компанії контролюють 40% світових замовлень на будівництво морських суден; за легкістю ведення бізнесу країна посідає п’яте місце у світі; у рейтингу Глобального індексу інновацій країна на 14-му місці; у країні практично всі працюють.

Номер слайду 26

На мою думку, вся суть успіху Республіки Кореї лежить у корейскому висловіПосадиш боби, зійде біб, посадиш квасолю, зійде квасоля.콩심은데 콩나고 팥심은데 팥난다

Номер слайду 27

Судячи з такого ГРАНДІОЗНОГО результату спільної праці кожного жителя країни , Республіка Корея посадила “правильні плоди”…

Номер слайду 28

Сьогодні Південна Корея готова ділитися своїм успіхом. І робить це в різних напрямках. Нам пощастило отримати безцінний досвід який стосується надзвичайно важливої теми для кожного українця, а саме “МИР”.

Номер слайду 29

Використанні ресурсиhttps://iprosvita.com/pivdenna-koreia-ekonomichne-dyvo-za-odne-pokolinnia/?fbclid=Iw. AR1 MKy. Gire. Z0m. Wq. RZqg. VNqo. RMXGqb. Jn. Z5880c. Xqzmo4bm. LMBoc. Tg. O0 Fq2hchttps://voxukraine.org/uk/pivdenna-koreya-spravzhni-prichini-grandioznogo-zrostannya/?fbclid=Iw. AR029 Gma6 J6er. Oy. D1 KOa. A7czjggcr0 MNJmzuz. Ajjsoo. Fn. E2 Hi. C4 Hd. YYI02 Qhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 F%D1%96%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0_%D0%9 A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8 F

pptx
Пов’язані теми
Економіка, Виховна робота
Додано
1 листопада 2020
Переглядів
5934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку