Презентація "Електродинаміка. Електричне поле (розв"язування задач)"

Про матеріал
Презентацію можна використати під час підготовки до написання контрольної роботи для узагальнення та систематизації матеріалу з вивченої теми а також для корекції знань учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електродинаміка. Електричне поле. Розв'язування задач. ОЗНЗ Катюжанська ЗОШ І-ІІІ ст. Вчитель. Осадча З. Д.2020

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань та умінь1. Сформулюйте закон Кулона та запишіть відповідну формулу.2. Якого значення заряду з наведених не може бути у зарядженої частинки? А) 1,6*10-19 Кл; Б) 3,6*10-19 Кл; В) 3,2*10-19 Кл; Г) 4,8*10-18 Кл.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань та умінь3. Як зміниться кулонівська сила взаємодії двох однакових точкових зарядів, якщо величину одного із зарядів втричі збільшити, а другого – втричі зменшити?А) збільшиться у 3 рази;Б) не зміниться;В) зменшиться у 3 рази;Г) зменшиться у 9 разів.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань та умінь4. Дати визначення електроємності конденсатора.5. Записати формулу для обчислення електроємності плоского конденсатора.6. Записати формули для обчислення електроємності за паралельного та послідовного з'єднання провідників.7. Які види конденсаторів вам відомі?

Номер слайду 5

Розв'язування задач. Дві однакові провідні кулі мають заряди -40 та +140 н. Кл. Якими стануть заряди куль після з'єднання?2. Обчисліть напруженість поля в точці, якій на пробний заряд 2 н. Кл діє електрична сила 0,4 м. Н.

Номер слайду 6

Розв'язування задач3. Обчисліть енергію конденсатора з електроємністю 20 мк. Ф, який має заряд 4 мк. Кл. 4. Який заряд треба надати двом паралельно з'єднаним конденсаторам з ємностями 2 та 1 мк. Ф, щоб зарядити їх до різниці потенціалів 20 к. В?

Номер слайду 7

Розв'язування задач5. На яку напругу розрахований конденсатор, якщо його енергія становить 20 м. Дж, а електроємність 1 мк. Ф?

Номер слайду 8

Розв'язування задач6. У плоский конденсатор влітає електрон зі швидкістю 2 Мм/с паралельно до обкладок конденсатора. На яку відстань по вертикалі зміщується електрон за час прольоту конденсатора. Відстань між обкладками 2 см, довжина конденсатора 5 см, різниця потенціалів між обкладками 2 В.

Номер слайду 9

Підсумок уроку. Формула закону Кулона – Якою буквою позначається напруженість Формула напруженості – Одиниці виміру напруженостіЯкою буквою позначається потенціал, одиниці виміру F=k q1q2/r2φ, В E=F/q0 Н/Кл. E

Номер слайду 10

Домашнє завдання: повторити ст. 263, розв'язати: завдання 4 ст. 264

pptx
Додано
11 травня 2020
Переглядів
2508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку