Презентація "Електролітична дисоціація"

Про матеріал
Презентація з хімії "Електролітична дисоціація". 1. Електропровідність речовин 2.Електроліти та неелектроліти 3.М. Фарадей 4.Електролітична дисоціація 5. С.А. Арреніус 6. Теорія електролітичної дисоціації 7. Підсумок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електролітична дисоціація. Тема:

Номер слайду 2

На межі XVIII–XIX століть, для дослідження властивостей речовини почали застосовувати електричний струм

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Електричний струм – це спрямований рух електронів. У водних розчинах кислот, солей і лугів виникають заряджені частинки – йони, завдяки чому їх розчини проводять електричний струм.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 6

 Електроліти і неелектроліти. Електроліти. Електролітами називають речовини,водні розчини яких проводять електричний струм. До таких речовин належать солі, луги і кислоти. У цих речовинах є іонний або ковалентний сильнополярний хімічний зв’язок. Неелектроліти. Неелектролітами називають речовини, водні розчини яких не проводять електричного струму. До таких речовин належать, наприклад, кисень, азот, водень, метан, цукор та ін. Для цих речовин характерний ковалентний непорянии зв’язок.

Номер слайду 7

М. Фарадей – видатний англійський учений фізик і хімік. Вперше запропонував поділ речовин на електроліти і неелектроліти Відкрив закони електролізу. Запровадив основну електрохімічну термінологію. Одним із перших розпочав вивчати реакції, які відбуваються у присутності каталізаторів.

Номер слайду 8

електролітами можуть бути лише речовини з йонним і ковалентним полярним типом хімічного зв’язку.молекули розчинника також повинні бути полярними. Нерозчинні у воді солі, основи є неелектролітами.

Номер слайду 9

Процес розпаду електроліту на йони під час розчинення у воді чи іншому розчиннику, або під час розплавлення називається «електролітичною дисоціацією».

Номер слайду 10

С. А. Арреніус(1859–1927). Шведський учений, академік. Лауреат Нобелівської премії.запропонував фізичну суть теорії електролітичної дисоціації.у 1887 р. сформулював положення про електролітичну дисоціацію.довів, що розклад речовин у розчині на йони відбувається й без дії електролітичного струму.

Номер слайду 11

Електроліти під час розчинення у воді розпадаються (дисоціюють) на йони – позитивні і негативні. Електролітична дисоціація – оборотний процес, – паралельно з розщепленням молекул на йони відбувається процес сполучення йонів. Під дією електричного струму йони набувають спрямованого руху: позитивні йони переміщуються до катода, тому називаються катіонами, негативно заряджені – до анода, тому називаються аніонами. Йони відрізняються від атомів як будовою так і властивостями. Теорія електролітичної дисоціації

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Підсумок: Процес розпаду речовин на йони під час їх розчинення називають електролітичною дисоціацією. Електроліти проводять електричний струм. Це речовини з йонним або ковалентним полярним зв’зком. Неелектроліти не проводять електричний струм. Це речовини з ковалентним неполярним зв’язком. Йони – це заряджені частинки, в які перетворюється атом в результаті віддачі або приєднання електронів. У розчинах електролітів, що є молекулярними речовинами, відбувається два процеси. Перший – розпад молекул на йони (дисоціація), а другий – сполучення молекул у йони (асоціація)

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
22 вересня 2021
Переглядів
4275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку