Презентація "Електронна музика та її інструменти"

Про матеріал
Презентація для уроку в 7 класі по темі "Електронна музика та її інструменти" за підручником Кондратової Л.Г.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронна музика та її інструменти Урок №32 7 клас По підручнику Л.Г. Кондратової

Номер слайду 2

Словник музичних термінів Електронна музика — це термін, що позначає музику, створену з використанням електронного устаткування (синтезаторів, семплерів, комп’ютерів і драм-машин). Електронні музичні інструменти - тип електромузичних інструментів, будова яких ґрунтується на використанні електронних схем, що генерують змінний струм певної частоти і форми, що відповідає певній висоті і тембру звуку.

Номер слайду 3

Словник музичних термінів Синтезаторами називають як окремі пристрої, що є основою електронних музичних інструментів, так і електронні музичні інструменти. Синтезатор із клавіатурою одержав назву клавішний синтезатор. Синтезатор, у якому немає клавіатури, називається звуковим модулем.

Номер слайду 4

Семплер Електронний музичний інструмент, що відтворює раніше записані зразки звуків — семпли (англ. sample) акустичних інструментів або будь-яких інших музичних звуків.

Номер слайду 5

Драм-машина електронний прилад, розроблений на основі принципу покрокового програмування для створення й редагування повторюваних музичних перкусивних фрагментів.

Номер слайду 6

Піанорад перший повністю поліфонічний електричний музичний інструмент. Піанорад був оснащений 25-клавішною клавіатурою. Кожна клавіша управляла одним з генераторів, який мав свій власний динамік. Звук кожного динаміка підсилювався спільною резонуючою трубкою. Інструмент був презентований 12 червня 1926 року на радіостанції WRNY у Нью-Йорку. Його використовували для акомпанементу на фортепіанних і скрипкових концертах, що транслювалися наживо радіостанцією.

Номер слайду 7

Джон Кейдж

Номер слайду 8

Єра танцювальної електронної музики

Номер слайду 9

Мацуї Кейко Доі японська піаністка та композитор, яка виконує музику в стилі джаз , джаз-ф`южн , нью-ейдж  та ін.

Номер слайду 10

«Space» - французький гурт Виконує музику в жанрі електронної музики. Заснований 1977 року.

Номер слайду 11

Вокодер

Номер слайду 12

Лазерна арфа

Номер слайду 13

Терменвoeкс

Номер слайду 14

Оптиган

Номер слайду 15

Електроскрипка, електрогитара, електробаян

Номер слайду 16

Підсумок уроку Про яку сучасну музику йшлося на уроці? Що ти знаєш про електронну музику і її виникнення? Розкажи про електронні музичні інструменти. Імена яких композиторів і солістів та назви яких гуртів пов’язують із електронною музикою? Розкажи про свої враження від уроку.

Номер слайду 17

Домашнє завдання Слухаючи музику, зауваж, чи є серед неї електронна. Порівняй її із сучасними композиціями, що виконуються під «живий» музичний супровід.

ppt
Додано
20 грудня 2021
Переглядів
13745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку