Презентація «Еліксир життя Трускавця – ВОДА»

Про матеріал
Завдання даної роботи: Відобразити роль води для життя Особливості будови та властивостей Цікаві факти Значення бережливого ставлення до води
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міський проєкт «ЧИСТА ВОДА ТРУСКАВЦЯ»Тема: «Еліксир життя Трускавця – ВОДА»Виконав учень НВК «СЗШ2-гімназія»Керівник: Паращак Н. М. М. Трускавець 2020

Номер слайду 2

Мета: Відобразити роль води для життя. Особливості будови та властивостей. Цікаві факти Значення бережливого ставлення до води

Номер слайду 3

Заборонити дигідрогенмонооксид!За матеріалами журналу «Skeptical Inquirer» (США) Чотирнадцятирічний американський школяр Натан Зонер отримав першу премію на конкурсі наукових робіт штату Айдахо за соціологічне опитування. Він пропонував людям підписати документ про заборону хімічної сполуки дигідрогенмонооксид через його небезпечні властивості:

Номер слайду 4

У разі потрапляння у шлунок ця сполука може викликати посилене потовиділення, у великих кількостях – блювоту. У газоподібному стані викликає тяжкі опіки. Після замерзання руйнує ємності, в яких міститься. У разі потрапляння цієї сполуки в дихальні шляхи людина може загинути. Великі її кількості знайдено в ракових пухлинах і в усіх мікробах, що викликають хвороби. Це основний компонент кислотних дощів, бере участь у руйнуванні пам’ятників архітектури, є основною причиною руйнування металів.

Номер слайду 5

Ви б підписали дану петицію, щодо заборони дигідрогенмонооксиду? Що це за небезбечна речовина?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Відомо 135 ізотопних різновидів води. Крім "живої " та "мертвої", існує "важка", "слизька", "суха" і "гумова" вода.

Номер слайду 8

Вода й наше здоров’я. Вчені з'ясували, що ті люди, які п'ють близько шести склянок води в день, менше схильні до ризику серцевого нападу на відміну від тих, хто випиває всього дві склянки. У разі втрати 2 % води від маси тіла в людини виникає сильна спрага. У разі втрати 20 % настає смерть.

Номер слайду 9

Незвичайні властивості води. У рідкому стані вода практично не стискається, за охолодження від +4 до 0 °С розширюється. Найбільшу густину (1 г/см3) вода має за температури +4 0 С. Лід має більший об’єм, ніж рідка вода, тому в нього менша густина, ніж у води (0,9 г/см3). Шар льоду захищає глибокі водойми від промерзання і забезпечує в них існування живих організмів.

Номер слайду 10

Самою «мертвою» водоймою є не Мертве море, а озеро Смерті в Сицилії. Рослини і тварини, які потрапляють у воду, миттєво вмирають. З дна озера б'ють два джерела сильно концентрованої кислоти, яка і отруює воду.

Номер слайду 11

Чи відомо вам, що…Найдорожча у світі вода продається в Лос-Анджелесі. Дорогоцінну рідину зі збалансованим смаком і значенням p. Н упаковують у пляшки зі стразами "Swarovski". Коштує така вода 90 $ за 1 л.

Номер слайду 12

Чи відомо вам, що…1 млрд людей по всьому світу взагалі не має доступу до безпечної води. За даними ЮНЕСКО, найчистіша вода у Фінляндії. (У дослідженні брали участь 122 країни).

Номер слайду 13

Чи відомо вам, що…Найбільше води міститься у склоподібному тілі ока - 99%, у крові її – 90%, у м’язах – 75%, у кістках – 28%.

Номер слайду 14

За прогнозами деяких вчених, до 2025 р. близько половини населення Землі буде мати проблеми з водою, а до 2040 р. питна вода перевершить за ступенем важливості нафту і природний газ.

Номер слайду 15

Вода — найважливіша рідина на ЗемліБез неї не може існувати життя!!! Бережімо її!!!

pptx
Додано
2 вересня 2021
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку