Презентація "Естрадний оркестр. Архітектура"

Про матеріал
Презентація з активними посиланнями з мистецтва для учнів 5 класу НУШ для дистанційного навчання.
Перегляд файлу

imageimage
Естрадний оркестр

image

image

image

    До естрадно-симфонічного оркестру входять саксофони, електрогітара, бас-гітара а також синтезатор і ударна установка.

САКСОФОН – музичний інструмент, який за своєю конструкцією та звуковидобуванням належить до сімейства дерев’яних духових, хоча виготовляється з металу. Він має сильний і соковитий звук, близький до тембру людського голосу.

imageСконструював саксофон бельгійський винахідник Альфред Сакс. Майстра навіть запросили викладати гру на саксофоні у Паризькій консерваторії. Проте нечесні конкуренти звинуватили його у плагіаті, і постійні судові витрати розорили А.Сакса.

Плагіат – привласнення авторства на чужій твір, відкриття чи винахід, використання у своїх працях чужого твору без посилання на автора.

imageЕлектрогітара та її супутниця басгітара належать до сімейства струнно-щипкових інструментів. Бас застосовується як акомпануючий і зрідка як сольний інструмент.

Ударна установка – набір ударних інструментів, на яких грає один виконавець.   До її основного складу, як правило, входять:

ü великий барабан (басбарабан), за прийомами гри

– «педальний»;

ü малий барабан на підставці (грають паличками);

ü набір тарілок – парна на стійці («педальна»), підвісні (грають щітками).   Барабанщик використовує під час виконання педалі, тому він сидить на спеціальному табуреті.   Залежно від характеру музики в установку можуть вводитися додаткові ударні інструменти.  

Данило

Варфоломєєв, полуфіналіст конкурсу

«Україна має талант. Діти»

Соло на  ударній установці

imagehttps://photos.google.com /share/AF1QipM7tm71LdC vy_zU3tSrYyadJVpC0spbX8 ulj4tfeH0a7gJYAM6Hgf9Qs KFTeybNnw/photo/AF1Qip N37vf--RElblhGRNlr6VYBEFS6Vp29EQZgoL?key=ZFpsN GVuMk5UbUxENzVwUUUt akVmVlZIOUNoU0dn

 

У наш час звучання оркестрів можна почути не лише у філармонії чи в Інтернеті. Сьогодні музика виходить з концертних залів на вулиці й звучить просто неба. Виникає нова форма її розповсюдження – флешмоб.

Флешмоб (англ. «миттєва юрба») – суспільна акція, зокрема несподіваний концерт у громадських місцях. 

imageПрофесійні музиканти несподівано з’являються серед перехожих на площі або у приміщеннях вокзалів, магазинів, аеропортів і починають грати або співати. Непомітно утворюється оркестр, хор… Звучить музика, а потім музиканти так само раптово зникають у натовпі.

    Набули поширення і музично-хореографічні флешмоби, зокрема дитячі. Наприклад, у Чернігові під час флешмобу встановлено танцювальний рекорд України: близько 2000 дітей синхронно виконували танець.

image

image

image


image


image

image

image

image

image


image


Фантазую,

         експериментую,                                дію

1.З яких матеріалів створено будинок, в якому ти живеш?

2.З яких матеріалів створено будівлю школи?

image3.Чи можна назвати їх екологічними? Екологія– наука, що вивчає закономірності відносин між організмами та довкіллям.

4.Пофантазуй, як можна поліпшити екстер’єри та інтер’єри цих споруд.


image

pdf
Додано
4 січня 2023
Переглядів
534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку