Презентація "Етапи розв'язування задач за допомогою ПК"

Про матеріал
Презентація "Етапи розв'язування задач за допомогою ПК"Презентація "Етапи розв'язування задач за допомогою ПК"Презентація "Етапи розв'язування задач за допомогою ПК"Презентація "Етапи розв'язування задач за допомогою ПК"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ «Покровський педагогічний коледж»Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО Соколенко Анастасія. Етапи розв'язування задач за допомогою ПК

Номер слайду 2

З самого початку комп’ютери були створені для арифметичних обчислень і власне кажучи вони тільки те і вміли, що швидко виконували обчислення. Сьогодні комп’ютери використовуються для вивчення явищ природи, управління технологічними процесами, в кіно, телебаченні, у видавництві тощо. Сьогодні ми розглянемо основні етапи розв’язання задачі за допомогою комп’ютера.

Номер слайду 3

1-й етап – постановка задачі. На цьому етапі будується описова інформаційна модель об’єкта чи процесу. Пошук розв’язання будь-якої задачі розпочинається з аналізу її умови. Результатом аналізу повинна стати чітка постановка задачі, в якій повинно бути відповіді на чотири запитання: Що дано?Що потрібно?Які дані допустимі?Які результати будуть правильними, а які ні?

Номер слайду 4

2 -й етап – розробка математичної моделі. Для розв’язування задач за допомогою комп’ютера відповідним методам потрібно дати математичну інтерпретацію. Як правило, будується математична модель задачі. Створюючи математичну модель, потрібно записувати  математичні  відношення (формули, рівняння, нерівності тощо), які зв’язують результати з вихідними даними. Математична модель – це математичні відношення, які зв’язують результати з вихідними даними.

Номер слайду 5

3- й етап – конструювання. На основі математичної моделі конструюється алгоритм. Алгоритм – це скінченна послідовність команд, виконання яких призводить до розвʼязку поставленої задачі.

Номер слайду 6

4- й етап – перевід алгоритму в програму. Далі дослідження інформаційної моделі, записаної у вигляді алгоритму, можна проводити різними способами. Можна закодувати алгоритм на мові програмування або використати спеціальні програмні додатки.

Номер слайду 7

5- й етап розв’язування задачі полягає в проведенні комп’ютерного експерименту. Якщо ми досліджуємо інформаційну модель у вигляді програми в деякому середовищі програмування, то до цього етапу відносяться:завантаження вибраного середовища програмування;набір тексту програми;збереження цього тексту на диску;запуск програми на виконання.

Номер слайду 8

6- й етап полягає в аналізі отриманих результатів і корегуванні досліджуваної моделі.

Номер слайду 9

Джерела інформаціїhttp://programming.in.ua/programming/basisprogramming/135-model-comp-2.htmlhttp://romanov.in.ua/11class/11-5/

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
4118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку