Презентація " Етикет Давнього Єгипту"

Про матеріал
Презентація про етикет Давнього Єгипту Коротко і про головне описаний етикет єгиптян, їх одяг та спосіб життя
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала студентка 108 групи початкова освіта Бондар Анна. Етикет Давнього Єгипту

Номер слайду 2

Дані про життя древніх єгиптян учені отримували завдяки розписам та рельєфам гробниць і храмів. На будівництво цих «об'єктів» єгиптяни не жалкували ані сил, ані грошей. Саме тому гробниці та храми існують і в наші часи, що не скажеш про предмети побуту, звичайні будинки, міста.

Номер слайду 3

Мешканці Древнього Єгипту набагато більше піклувалися про мертвих і богів, аніж про живих людей. Вони дякували богам за прекрасне життя на берегах Нілу, вони відрізнялися незвичайним життєлюбством і любов'ю до всіх проявів життя. Єгиптяни Древнього царства вірили, що померлий після проведення магічних церемоній починав бачити все, що зображено в його гробниці, і проживав життя знову. Загробне життя вони уявляли як продовження життя земного. У них ще не було ніякого специфічного уявлення про потойбічний світ -- у сенсі його різниці від земного. Єгиптянин любив життя усім своїм єством і не міг змиритися з думкою про смерть.

Номер слайду 4

Єгиптяни також дуже полюбляли прикраси. Майстри-ювеліри виготовляли для знаті намиста, браслети, каблучки, діадеми, амулети та багато іншого. Коштовності зберігалися у скриньках. В особливих випадках дівчата виймали ці прикраси зі схованок і надягали їх.

Номер слайду 5

Цікавою особливістю цієї культури є те, що за зображеннями і написами на гробницях неможна зробити висновки про те, чим саме займався її господар за життя. Всюди зображені ті ж самі сцени і майже однакові написи між ними: слова, терміни, діалоги.

Номер слайду 6

Єгиптяни «поважали» сандалі та берегли їх. Древній фараон, наприклад, ходив босий, а слуга ніс його сандалі. Єгиптяни, йдучи по справам, несли сандалі в руках або прив'язували їх до кінця палиці. Взувалися ж лише на місці.

Номер слайду 7

Частина єгиптян ходила у прямих платтях на бретелях без прикрас. Однак більшість одягалися у льняні плаття-туніки, які залишали шию відкритою, обтягували торс і розширялися донизу. Також прив'язували широкий з того ж матеріалу пояс. На голову надягали велику перуку, а «картину» завершували дорогоцінні прикраси.

Номер слайду 8

Одяг знатної дами складався з дуже тонкої сорочки і білого плаття, що надягалося зверху. Воно закріплялося на лівому плечі, залишаючи праве відкритим. Рукава з бахромою залишали відкритими руки, що дозволяло бачити численні прикраси на них. У волоссі жінки могла бути красива діадема.

pptx
Пов’язані теми
Етика, Інші матеріали
Додано
20 листопада 2021
Переглядів
706
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку