Презентація "Еволюція фітнесу - Йогалатес"

Про матеріал
Йогалатес – це поєднання високоефективних динамічних вправ. Вони взяті з практик йоги і пілатесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Еволюція фітнесу - Йогалатес. Виконала: Мальована О. В.

Номер слайду 2

Йогалатес – це поєднання високоефективних динамічних вправ. Вони взяті з практик йоги і пілатесу. Пілатес – система тренувань, заснована на принципах релаксації, координації, концентрації, витривалості, вирівнювання, плавності виконання, центрування, дихання. Містить вправи на гнучкість, поліпшення постави, підняття імунітету. Йога – вчення, суть якого полягає в досягненні через систему спеціальних технік гармонії між душею і тілом.

Номер слайду 3

 Практика представлена 8-ма сходинками:- Яма (поведінка);- Ніями (спосіб життя);- Пранаяма (контроль енергії);- Асана (пози);- Пратьяхара (контроль відчуттів);- Дхарана (концентрація);- Дхьяна (медитація);- Самадхі (пік реалізації життєвого потенціалу людини).

Номер слайду 4

Завдяки пілатесу поліпшується постава, повертається гнучкість тіла, поліпшується робота внутрішніх органів та імунної системи, а також з'являється почуття внутрішнього спокою. Що ж стосується йоги - це дуже старе вчення, яке призводить до гармонії свідомість і тіло. Вона являє систему технік, яка спрямована на розвиток людини. З санскриту, йога перекладається як «об'єднання, координація, насичення енергією». Вона здатна розкрити життєвий потенціал, лікувати нервові і гормональні розлади.

Номер слайду 5

Разом вони створюють основи для правильного способу життя, бачення спокою і гармонії в світі. Це свого образу - модель самодисципліни, яка спрямована на позбавлення від проблем у житті, пов'язаних з надмірними матеріальними запитами. Потроху стає зрозумілим, що представляє із себе Йогалатес - принципово новий синтез двох стародавніх практик.

Номер слайду 6

Йогалатес (yogalates) дозволяє знайти не тільки бездоганну фізичну форму, але і внутрішню гармонію. Динамічні вправи спрямовані на розвиток гнучкості і зміцнення м’язів стегна, сідниць, живота, спини, шиї. Виконуються стоячи, сидячи, лежачи, є повороти, нахили, але без зайвих зусиль. Під час тренувань обов’язково треба контролювати кожен вдих і видих, перебувати в гарному настрої.

Номер слайду 7

Йогалатес володіє рядом переваг:- Підходить чоловікам і жінкам будь-якій ваговій категорії та віку.- Допомагає схуднути, зробити талію тонкою.- Заняття не заборонені після пошкоджень опорно-рухового апарату, пологів.- Допомагає в боротьбі зі стресом.- Сприяє поліпшенню рухливості суглобів і хребців, робить тіло гнучким.

Номер слайду 8

Залишає програма Йогалатес відгуки тільки позитивні. Адже ця практика прокачує м'язи не динамічному режимі, а в статичному. А це набагато простіше, ніж здійснювати виснажливі силові навантаження, які далеко не всім підходять. Йогалатес - це універсальна програма, яка не тільки зміцнює тіло та додає йому тонус, але ще є відмінним способом розслабиться від суєти і зануриться у свій внутрішній світ.

Номер слайду 9

Йогалатес - це строкаті емоції, пластичне тіло, психічна та фізична розрядка, а також позитив та відпочинок.

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
981
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку