Презентація Фестивалю української пісні "Співоча Україна"

Про матеріал
Наш народ – один з найпісенніших в світі.Цей захід допоможе популяризувати української пісні серед школярів, розширити знання про традиції українського народу та культуру рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фестиваль української пісні «Співоча Україна»

Номер слайду 2

Народна пісня — духовне обличчя нації.     А. Міцкевич Українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава.      О. Довженко Народні пісні для України — все: і поезія, й історія, і батьківська могила. Пісні ці — народний літопис, живий яскравий, сповнений барв, істини, який розкриває все життя народу.  М. Гоголь Українські народні пісні будуть покладені в основу літератури майбутнього.  Ю. Словацький

Номер слайду 3

Наш народ – один з найпісенніших в світі. Це про нас писав Микола Гоголь: «Покажіть мені народ, у якого було б більше пісень. Пісня для України – все: і поезія, і історія, і батьківська могила». А українці — всі ми, хто свідомі,Того, що наша мова золотаІ має господарювати вдома. Вона ж бо милозвучна і така. Зворушлива, прониклива, красива!Чи не ганьба для нас втрачати скарб,Який весь світ вважаєСправжнім дивом?

Номер слайду 4

Волошкові очі у моєї пісні,В тих очах відбито калиновий жар. Це вона світила у мою колиску,Щоб я підростала і до сонця виростала.

Номер слайду 5

Солов′їний голос у моєї пісні,І козацька дума, й щирість, доброта,Бережімо пісню, пісню українську,Бо вона, як мати, рідна і свята!І створив Бог небо голубе. Родючу землю і зелені трави,Дніпрові води й жито золоте,І райських птиць, що звуться солов’ями. Людей чудових тут він оселивІ дав їм мову, що в душі співає,І вільний дух в серця їм поселив,І рай назвав цей – українським краєм.

Номер слайду 6

Україна моя починається,Там, де туга моя кінчається. Край дороги, як пісня чаїна,Починається Україна. Україна моя починається,Там де доля моя усміхаєтьсяІ як пісня, як спів солов’їний, Не кінчається Україна. Я вірю -У нас, на Вкраїні,І колосся співає,І тополя співає,І небо…Співає все-все –Тільки слухайте.І почуєте безліч пісень,Різних пісень.

Номер слайду 7

Величне місто, де пороги. Могутнього батька-Дніпра. Козацький стан видно з дороги. Це рідна ненечка-земля!Душа народу не вмре ніколи,Вона живе у пісні чарівній. Усмішка щира й сльоза джерельна. Найвища, мабуть, нагорода їй.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гнилицкая Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2020
Переглядів
808
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку