Презентація "Фістбол"

Про матеріал
Матеріали для вчителів фізичної культури. Історія виникнення фістболу. Правила гри
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІСТБОЛ

Номер слайду 2

Фістбол (Fistball від англ. "Fist" - кулак, а "ball" - м'яч). А від німецького фаустбол (Faust- "кулак", а ball - "м'яч"). Ця гра одна з найстаріших видів спорту. У 1555 році були прийняті перші правила в Італії. Центром світового фістболу в кінці 19 століття стала Німеччина

Номер слайду 3

М'яч трохи важче волейбольного 320-380 грам. Поле розділене стрічкою або сіткою (дуже рідко) натягнутою на висоті 2-х метрів. У сучасному варіанті поле - це газон 50 на 20 метрів. Але у зимовий час можна грати у залі на майданчику 40х20м

Номер слайду 4

Фістбол схожий на теніс, м'яч повинен приземлитися на поле так, щоб суперник не зміг відбити. М’яч вводитися в гру з подачі, приймаюча команда повинна відбити м'яч на сторону суперників використовуючи не більше як 3-х торкань. А відмінність у тому, що після будь-якого удару (в тому числі і противника) м'яч може вдаритися об землю не більше одного разу. Бити по м'ячу можна тільки кулаком однієї руки або передпліччям. Заступів немає, ні гравець, ні м'яч не повинні торкатися стрічки.

Номер слайду 5

У команді по 5 гравців і 3 запасних з чітко вираженою спеціалізацією: захисник, пасуючий, нападник. Переходів немає. М'яч подається з відстані 3 метри від стрічки. Так само гра триває 5 сетів і для перемоги потрібно виграти 3 сети, кожен по 11 очок.

Номер слайду 6

Приголомшливі комбінації роблять під час гри захисники задньої лінії. Швидкість атаки фістболу швидше, ніж у волейболі. Так само немає двох трьох темпових комбінації зате застосовуються обманні маневри. Бувають спроби блоку нападаючого удару (однією рукою), але зазвичай це марно. Ця гра поширена в європейських країнах, в Північній і Південній Америці, в Японії і в деяких африканських державах.

Номер слайду 7

По м'ячу можна бити будь-якою стороною кулака, але удар, нанесений з боку мізинця, виходить найпотужнішим, і відбити такий аперкот завжди важко. Приймати подачу можна будь-якою частиною руки до ліктя.

Номер слайду 8

Хоча народився цей спорт на Апеннінах, але зараз він найбільш популярний в Австрії. У деяких регіонах цієї країни фістбол поступається за популярністю лише футболу. До фаворитів змагань зараховують, крім вищезгаданої збірної Австрії, ще й збірну Бразилії.

Номер слайду 9

pptx
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
2060
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку