Презентація "Фітнес- технології в освітньому процесі"

Про матеріал
Система заходів, яка спрямована на підтримку й зміцнення здоров'я дитини, його нормальному, відповідному віку фізичний і психічний розвиток, соціальну адаптацію й інтеграцію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Андрющенко Тетяна Георгіївна вчитель фізичної культури КЗ “СЗШ№23” м. Кам΄янського вчитель вищої категорії, вчитель-методист.

Номер слайду 2

Перед тим, як зробити дитину розумною та кмітливою, зробіть її здоровою Жан Жак Руссо

Номер слайду 3

Фітнес-технології – умова сучасного уроку з фізичної культури Останнім часом кількість хворих дітей збільшилося. Тільки 10% дітей приходять у школу абсолютно здоровими. Цим значною мірою і обумовлені великі вимоги спеціалістів до уроку фізичної культури в школі. Фітнес-технології – система заходів, яка спрямована на підтримку й зміцнення здоров'я дитини, його нормальному, відповідному віку фізичний і психічний розвиток, соціальну адаптацію й інтеграцію.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Фітбол у перекладі з англійської мови означає «м'яч для опори», що використається в оздоровчих цілях. Вправи з фітболом тренують вестибулярний апарат, розвивають координацію рухів і функцію рівноваги, активізують моторно-вісцеральні рефлекси, впливають на обмін речовин організму. Також вправи на м'ячах мають оздоровчий ефект, що підтверджений досвідом роботи спеціалістів, коррекціоних і реабілітаційних медичних центрів Європи. За рахунок вібрації при виконанні вправ й амортизаційної функції м'яча поліпшуються обмін речовин, кровообіг і мікродинаміка в міжхребетних дисках і внутрішніх органах, що сприяє розвантаженню хребетного стовпа, мобілізації різних його відділів, корекції лордозів і кіфозів. М’яч-фітбол по своїх властивостях багатофункціональний. Тому він може використовуватись в комплексах вправ фітбол-аеробіки як предмет, снаряд або опора. Комплекси вправ на м'ячах залежно від поставлених завдань і підбора засобів можуть мати різну спрямованість: 1.Для розвитку функції рівноваги й вестибулярного апарату. 2.Для формування постави. 3.Для збільшення гнучкості й рухливості в суглобах. 4.Для розвитку спритності й координації рухів. 5.Для розслаблення й релаксації як засобів, профілактики різних захворювань. 6.Для зміцнення м'язів рук і плечового поясу. 7.Для зміцнення м'язів черевного пресу. 8.Для зміцнення м'язів спини й тазу. 9.Для зміцнення м'язів ніг і зводу стопи. 10.Для розвитку танцювальності й музичності.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Zumba - запальне танцювальне тренування, на основі латинських ритмів, допоможе вам не тільки придбати чудову форму, а й зарядитися незвичайними позитивними емоціями. Що таке Зумба? Zumba - це порівняно молодий танцювальний напрямок, автором якого в 2001 році став Альберто Перез, колумбійський хореограф-танцюрист. Ця фітнес-програма поєднує в собі елементи хіп-хопу, сальси, самби, меренге, мамбо, фламенко і танцю живота. Такий супер-мікс зробив Зумбу однією з найпопулярніших тренувань для схуднення в світі: на даний момент вона набула поширення в більш ніж 180 країнах світу! Її оригінальна назва перекладається з колумбійського діалекту як «дзижчати, швидко рухатися». Чим же Zumba так підкорила людей? Справа в тому, що це не просто пересічна танцювальна програма. Це веселе, запальне, енергійне тренування, яке допомагає знайти чудову фізичну форму. Мета, опрацювати максимальну кількість м'язів, при цьому не виснажуючи вас неодноразовими повторами тривіальних вправ. За годину безбашенних танців ви можете спалити близько 400-500 ккал. Крім того, Зумба-фітнес - це чудові ліки від стресу, що допомагають стати більш впевненим, позитивним і розкутим. Як правило, групове тренування по Зумба-фітнесу триває 45-60 хвилин. Починається заняття з динамічної розминки і закінчується розтяжкою, і все це проходить під характерну музику. Основна частина програми включає в себе 8-10 пісень в латиноамериканському стилі, кожній пісні відповідає своя унікальна хореографія. Хореографія в Зумба зазвичай дуже проста і складається з усього декількох танцювальних рухів, які об'єднуються в зв'язки і повторюються протягом всієї пісні. Уже через кілька занять навіть абсолютно далека від танців людина зможе запам'ятати основні рухи з програми.

Номер слайду 12

Табата тренування - це високоінтенсивний інтервальний тренінг, мета якого виконати максимальну кількість рухів за мінімальний час. Якщо ви хочете схуднути швидко і ефективно, то регулярні заняття по протоколу Табата є відмінним способом для досягнення мети. У 1996 році японський фізіолог і доктор наук Ізумі Табата проводив дослідження в пошуках ефективного способу підвищення витривалості спортсменів. Експеримент наочно продемонстрував, що інтенсивно інтервальне тренування за цим методом впливає як на аеробні, так і на анаеробні системи організму. Протокол Табата був протестований в суворій науковій обстановці, і це стало одним з найсерйозніших доказів ефективності тренінгу. Доктор Ізумі Табата є автором і співавтором понад 100 наукових статей у найпопулярніших спортивних виданнях світу. Його ім'я стало відомим завдяки винаходу цього методу тренувань, який є дуже популярним у всьому світі. У чому суть Табата-тренувань? Табата-тренування має наступну структуру: 20 секунд максимальне навантаження, 10 секунд відпочинок, повторюємо цей цикл 8 разів. Це один Табата-раунд, він триває всього лише 4 хвилини, але це буде по-справжньому божевільні 4 хвилини! Ви повинні викладатися на всі 100%, якщо хочете отримати результат від короткого тренінгу. Навантаження повинне бути різьким і вибуховим. Фактично, Табата - це окремий випадок високоінтенсивного інтервального тренінгу.

Номер слайду 13

Здорові, міцні, життєрадісні, фізично розвинені вихованці – нагорода найвищого ґатунку для кожного учителя фізичної культури!!!

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марчук Володимир
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 березня 2020
Переглядів
3377
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку