Презентація " Фізична підготовка у футболі "

Про матеріал
У підготовці футболістів використовується різні вправ: від простих - біг, стрибки, силові вправ, удари по нерухомому м'ячу, передача м'яча в парах, до найскладніших: ігрових вправ з рішенням складних ігрових завдань, координаційних вправ аеробіки та акробатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНА ПІДГОТОВКА ФУТБОЛІСТІВ

Номер слайду 2

Спеціальна фізична підготовка футболістів передбачає цілеспрямований розвиток професійних якостей спортсмена та функціональних можливостей гравця, які враховують його роль у команді, техніку гри клубу та стиль, при цьому відбувається акцентуація на гідності та сильні сторони спортсмена як футболіста.

Номер слайду 3

Зважаючи на те, що футбол – гра, яка потребує всебічного розвитку: спритності, швидкості, точної координації, витривалості, маневреності, і що важливо – швидкого реагування, своєчасного угруповання у разі падіння для зниження ризику отримання травм, важливо грамотно розробляти програму тренувань для кожного спортсмена індивідуально, при цьому не забувати про те, що це командна гра і необхідний розвиток у гравця вміння бути повноцінною та гармонійною частиною команди.

Номер слайду 4

Витривалість У сучасному футболі спеціальна витривалість – є ведучою ланкою в структурі фізичної підготовленості футболістів. Вона характеризується здатністю спортсмена ефективно виконувати специфічне навантаження протягом тривалого часу, обумовленого вимогами його спеціалізації. Для футболістів основною вправою на розвиток загальної витривалості є рівномірний біг середньому та нижче середнього темпі на середні та довгі дистанції.

Номер слайду 5

Швидкість Для досягнення високого рівня швидкості пересування футболісту необхідно мати сильні еластичні м'язи ніг, хорошу рухливість в тазостегнових, колінних і гомілковостопних суглобах. Вправи на розвиток швидкості :-ривки з різних положень, -стрибки зі скакалкою -швидкісний біг на 3, 6, 8,10, 20, 30, 60 м.- біг з мотузкою

Номер слайду 6

СИЛАСучасні науково-обґрунтовані силові тренування у футболі – це комплекс технік, здатних при правильному застосуванні покращити вашу гру та прискорити прогрес. Розвиток спортивної науки привів футболістів до частіших тренувань зі штангою, наприклад.-присідання зі штангою, -жим лежачи -випади-згинання і розгинання рук в упорі лежачи.-зведення розведення ніг-прогулянка фермера

Номер слайду 7

Спритність Характеристика спритності, як основна якість на уроці футболу. Спритність — це здатність швидко і точно реагувати на зненацька виникаючі ситуації в грі, мистецьке володіння рухами в складних ситуаціях, які змінюються. Спритність футболіста виявляється в здатності швидко і красиво виконувати рухові дії в ігрових умовах, що змінюються. Вправи на розвиток спритності- Жонглювання тенісним м’ячем-Підкинути м'яч руками вгору, зробити перекид вперед, зловити м'яч, що опускається.-Ведення м'яча між фішками на різній швидкості.-Біг між стійками, прапорцями,

Номер слайду 8

Координація Координаційні здібності — уміння контролювати свої рухи та регулювати їх з відмінною швидкістю реакції. Що стосується футболу, тут контекст координаційних здібностей має на увазі швидкість реакції на зміни розкладу гри, швидкість загальної реакції, виконання потрібних дій з максимальною швидкістю, здатність координувати свої фізичні реакції, утримання балансу під час непередбачених ситуацій, готовність до різких змін обставин. Координаційні вправи мають необмежений потенціал для розвитку здібностей футболіста. Одним з кращих тренувальних інструментів є координаційні сходи, за допомогою яких можна досягти блискавичної реакції.

Номер слайду 9

Відновлення У сучасному футболі тренування відбуваються до матчу, в перервах та одразу після ігор. Принаймні, так здається. Тому й важко собі уявити, коли ж вони відпочивають. Але насправді футболісти залишають чимало часу на відновлення. Узагалі, відновлення має бути дуже важливим аспектом у твоєму тренувальному режимі, якіщо ти хочеш покращувати свої якості та вийти на пік форми.-Крижана ванна-Масаж-Басейн-Розтяжка-Кріотерапія

Номер слайду 10

Головний принцип підбору вправ для розвитку фізичної підготовки – якомога більше різноманітності. На тренуваннях потрібно більше використовувати добре розучені вправи, чергування ходьби і бігу в різних поєднаннях, рухомі ігри з несподівано змінними ситуаціями, вправи по техніці і тактиці гри. Виконувати їх рекомендується на початку заняття.

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
72
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку