Презентація " Судді у футболі "

Про матеріал
Суддя футбольного матчу є одним із найважливіших учасників гри. Його присутність забезпечує дотримання існуючих ігрових правил та норм на полі. Дивно, але спочатку такого учасника бою не передбачалося . Гравці дотримувалися власних понять і билися, як дворові задираки. У момент зростання та появи професійного спрямування даного спорту футболісти почали замислюватися про необхідність футбольного арбітра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Разом з футболістами на полі. одним з головних дійових осіб є футбольний арбітр. Ця персона уповноважена організаторами футбольного матчу, здійснювати контроль над дотриманням учасниками матчу Правил гри в футбол, спостерігати за подіями, що відбуваються на полі і біля нього на відповідність регламенту змагань. Іншими словами - це людина, наділена певними правами і повноваженнями, за допомогою яких здійснюється суддівство спортивного поєдинку.

Номер слайду 3

Вперше людина, що здійснює функції рефері, з'явилася на футбольному полі в далекому 1863 році. З 1891 року суддівство у футболі визначилося зі своїм статусом, який більшою мірою зберігся і до наших днів.

Номер слайду 4

Судді призначаються організаторами турніру, (УЄФА, ФІФА, національні федерації, ліги та Футбольні Спілки) перед початком футбольного протистояння на полі.

Номер слайду 5

Бригада арбітрів складається:головний суддярезервний реферібічний суддябічний суддя

Номер слайду 6

Головний суддя, який перебуває безпосередньо весь матч на поліГоловний арбітр стежить за подіями, що відбуваються і ігровою ситуацією, перебуваючи безпосередньо на полі серед футболістів.

Номер слайду 7

двоє суддів - помічників, розташованих на бічних лініях. Бокові судді, відповідають за дотримання правил у своїй зоні, уздовж бічної лінії, будучи під час матчу консультантами головного рефері. Бокові судді замість свистків оснащені сигнальними прапорцями, за допомогою яких відзначають зафіксовані факти порушень

Номер слайду 8

в турнірах особливого рівня паралельно з роботою головного арбітра функції помічника для контролю над подіями на полі виконує відео-суддя (система VAR).

Номер слайду 9

Що стосується прав і обов'язків арбітра матчу, вони виглядають наступним чином:• маючи певні мотиви, суддя має право переривати, зупиняти або припинити футбольний матч;• припинити або зупинити матч при будь-якому зовнішньому втручанні в те, що відбувається на полі;• зупинити матч через серйозні зіткнення на футбольному полі, що загрожують перерости в масову бійку і хуліганські дії з боку футболістів;• зупинити, перервати матч з огляду на отримання гравцем однієї з команд серйозної травми;• винести гравцеві, що порушує правила усне попередження;• накласти на гравця дисциплінарні санкції за умисне порушення Правил;• вживати заходів щодо забезпечення порядку в навколофутбольній зоні;• прислухатися до думки і порад своїх помічників.

Номер слайду 10

Арбітри матчу одягнені в спеціальну форму, відповідну своїм статусом, тому добре помітні на поле. У відповідності зі своїм статусом судді мають екіпіровку, що дозволяє здійснювати суддівство матчу на рівні своїх прямих функцій, в рамках прав і обов'язків. Обов'язковими атрибутами судді є свисток, за допомогою якого арбітр сигналізує гравцям про своє рішення, набір жовтих і червоних карток, за допомогою яких фіксуються порушення.

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку