Презентація "Фізичні і хімічні явища"

Про матеріал
Презентація до уроку у сьомому класі "Фізичні і хімічні явища", можна використовувати і в позакласній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: - сформувати поняття про фізичні та хімічні явища, навчити учнів їх розрізняти; формувати поняття про хімічні реакції;з’ясувати ознаки хімічних реакцій і умови їх протікання; - розвивати навички спостереження та аналізу під час виконання експерименту; уміння працювати в групах, толерантно доводити свою точку зору; - виховувати культуру спілкування, допитливість і спостережливість.

Номер слайду 3

Фронтальне опитування: Дайте визначення поняттю «Молярна маса» Що таке «Масова частка розчиненої речовини»? Яка є формула для визначення масової частки? 1. Перевірка домашнього завдання. Усні відповіді за картками. Що означають ці букви? Мr W Ar

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльності 1.Як називаються будь-які зміни в природі? 2.З якими явищами природи ви ознайомилися в курсі природознавства? 3.Якими бувають явища? Які їхні ознаки, умови?  

Номер слайду 5

Явища суспільне біологічне магнітне хімічне фізичне механічне

Номер слайду 6

Фізичними називаються явища, під час яких речовини залишаються незмінними, але можуть змінити форму, об’єм або агрегатний склад. Хімічними називаються явища, під час яких змінюється їх склад і вони перетворюються на інші. Кожне хімічне явище називають також хімічною реакцією. Отже, хімічне явище = хімічна реакція.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

вихідні речовини = продукти реакції.

Номер слайду 9

Ознаки хімічних реакцій 1.Зміна забарвлення; 2.Виділення газу; 3.Виділення світла і теплоти; 4.Випадання осаду; 5.Зміна запаху. Умови початку хімічних реакцій: 1.Зіткнення речовин; 2.Зміна температури; 3.Зміна тиску (для газів); 4.Перемішування.

Номер слайду 10

Хімічні реакції Не у незвіданих світах А то по класу попливе Й не на далекій зірці Й хімічне явище готове! Іде на ваших же очах Незвичний запах новий… Реакція в пробірці. Дивіться, як новий продукт На дно пробірки ляже. То осад наші реагенти В нові сполуки зв’яжуть. То газ бурхливий завирує І спінить реагенти, То колір новий зачарує — Ловіть такі моменти

Номер слайду 11

Прочитати параграф 10, вправи 2—3 (с. 75) VII. Домашнє завдання

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
10 березня 2019
Переглядів
733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку